TKO TU KOGA?! Index je objavio mail koji je agencija poslala ravnateljima: 'Plaćanje preko škole'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Tea Stjepović
Nakon što je polovici ravnatelja škola propalo putovanje u New York na "stručno usavršavanje" nakon otkrića Index Istraga da idu na račun škola, a da će se najmanje "stručno usavršavati", neki ravnatelji su se počeli pravdati da plan putovanja koji je Index objavio nije isti kao onaj koji imaju oni.

Stoga Index Istrage sad objavljuju mail koji je iz agencije 14 you Travel poslan na adrese svih ravnatelja škola i učeničkih domova te svih ostalih koji su trebali ići na putovanje u New York, gdje su trebali posjetiti samo jednu školu i Department od Education (ukupno 5 sati u jednom danu), dok su ostale dane trebali provesti na shopping izletu, krstarenju, misi i druženju s hrvatskim franjevcima.

Mail im je poslan 24. siječnja 2020., samo 3 tjedna prije putovanja. Naslov maila je "Završna obavijest za putovanje u New York".

U tom mailu je i itinerer koji su Index Istrage već objavile, a sad Index objavljuje i sadržaj ponude fakultativnih izleta. Naime, dio ravnatelja s kojima su razgovarali su rekli da su si izlete sami platili, a nekima je škola. Istovremeno, agencija je u ponudi izleta navela "plaćanje virmanskim putem preko škole".

Naime, agencija 14 you Travel poslala im je 24. siječnja 2020. i ponudu fakultativnih doplata za put u New York, među kojima su odlazak na shopping izlet u New Jersey, krstarenje Best of NYC i zajednička večera u restoranu u blizini hotela.

U ponudi stoji: "Fakultativne doplate molimo prijaviti do 30. siječnja 2020. do 15 sati kako bi bili u mogućnosti organizirati i rezervirati dodatne usluge. Prijava je obvezujuća na plaćanje programa, s obzirom da će organizator naručiti ove dodatne usluge prije putovanja te izvršiti uplatu istih. Plaćanje je virmanskim putem preko škole (e-račun, na kojem će biti navedene dodatne usluge tijekom studijskog putovanja u New York). Molimo označiti svoj izbor, ili putem maila napisati za koji program ste zainteresirani (1, 2 ili 3), te koji način plaćanja birate za ove dodatne programe."

Ovaj mail, ali i cijeli napis možete pročitati OVDJE.

Popularni Članci