'

Tjedan pred nama bit će sunčan i vruć, a evo i kakvo nas ljeto očekuje

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grgo Jelavić/PIXSELL
Početak sljedećeg tjedna također će biti sunčan i uglavnom suh, a temperature će nastaviti rasti.

U tjednu pred nama očekuju nas rastuće temperature uz mnogo rjeđe pljuskove, a čini se da će takav biti i ostatak ljeta – vruć i suh.

Nakon šarolikog uvoda u lipanj i ljetno razdoblje, šesti mjesec i dalje bi mogao biti iznadprosječno topao, kazao je meteorolog Zoran Vakula za HRT.

Temperatura će sljedeći tjedan rasti do četvrtka, a očekuje se i isparavanje vode koju su donijele brojne oluje, što bi kod nekih moglo uzrokovati nelagodu, upozorio je.

A vrućine će se nastaviti i u srpnju i kolovozu, kada bi odstupanje od prosječnih temperatura moglo biti i veće od 2 stupnja Celzijeva.

Velika je vjerojatnost i za sušno razdoblje u ta dva mjeseca. “Diljem Hrvatske je velika vjerojatnost manje količine oborine, nego je to uobičajeno” naglasio je Vakula, dodajući kako 2024. možda i neće biti rekordna godina, ali će biti “među pet najtoplijih godina ikada”.

Danas su temperature na kopnu rasle do 25 stupnjeva Celzijevih, dok su u Dalmaciji dosegle gotovo 30°C. U subotu se očekuje vrlo slično vrijeme, sunčano s umjerenom naoblakom na zapadu zemlje.

Rijetki, kratkotrajni pljuskovi mogući su uz granicu sa Slovenijom, a temperature će se kretati od jutarnjih 10-ak do između 25 i 29 stupnjeva Celzijevih.

Početak sljedećeg tjedna također će biti sunčan i uglavnom suh, a temperature će nastaviti rasti. Na Jadranu će također biti sve toplije, a na sjevernom dijelu su mogući izolirani pljuskovi, naročito u ponedjeljak, prognoziraju meteorolozi DHMZ-a.

Popularni Članci