TAJNI RAČUNI HRVATSKE ELITE Među navodnim milijunašima ima i Dubrovčana

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Ovaj vikend se u medijima pojavio navodni dokument RBA Grupe, s popisom navodne štednje 168 poznatih Hrvata među kojima ima šefova stranka, aktualnih i bivših zastupnika, sudaca, glumaca i pjevača. 

U objašnjenju stoji da je dokument iz Raiffeisen Grupe u Austriji odaslan austrijskoj Agenciji za nadzor financijskog tržišta (FMA), a na izravan upit Odjela za prevenciju pranja novca i financiranja terorizma unutar navedene agencije, piše Index.

Nalog je direktoru Raiffeisen-Landesbank Steiermark AG-a, Markusu Mairu, navodno uputila predstavnica Agencije Martina Andexlinger. Isti je naslovljen "Zahtjev za predaju popisa hrvatskih klijenata". Na popisu se nalazi niz visokopozicioniranih osoba iz hrvatskog javnog života. Popis sugerira da mnogi bivši dužnosnici navedeni u dokumentu nisu prijavili novac u Austriji u sklopu svojih imovinskih kartica.

Na popisu su se našli i Stipe Gabrić Jambo sa skoro pet mlijuna eura, Dubravka Šuica sa više od milijun eura, Tereza Kesovija s 1, 2 milijuna eura.

Bivši šef INA-e Davor Štern je demantirao informaciju.

Štern: Kamo sreće... 

"Ma kakvi, to vam je izmišljotina. Kamo sreće", kazao nam je Štern, a koji bi prema dokumentu trebao imati 5,8 milijuna eura. 

I šef IDS-a, pulski gradonačelnik Boris Miletić, demantirao je navode o računu u Austriji.

"Obzirom na podmetanja u nekim medijima i velik broj upita koje sam danas dobio, javno tvrdim: sva imovina uredno je unesena u Imovinsku karticu koja je javno dostupna", kaže Miletić na svom Facebook profilu.

Tereza Kesovija: Dokle seže mašta!? 

Uspjeli su dobro nasmijati i poznatu hrvatsku pjevačicu Terezu Kesoviju koja prema popisu ima gotovo 1,2 milijuna eura

"Vi to ozbiljno! Pa dokle seže ta mašta? Do Vrapča? Jooj, neka mi donesu taj novac, sve ću im potpisati", šali se Kesovija dodajući kako je ipak riječ o neodgovornim ljudima kada se tako bave tuđim životima. 

Cijeli članak pročitajte na Index-u.

Popularni Članci