STIŽE PROMJENA Još danas lijepo i sunčano, a onda nestabilnije

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grgo Jelavić/PIXSELL
Nakon nekoliko sunčanih dana, ponovno stiže promjena vremena

Meteorologinja Tea Blažević izradila je vremensku prognozu za N1 koju prenosimo u cijelosti: 

"Iako lokalno ima umjerene naoblake, pretežno vedro je u većem dijelu zemlje. Pušu uglavnom jugo i jugozapadnjak, vjetar je pojačan u gorju. Na snazi je i upozorenje putem sustava Meteoalarm Državnog hidrometeorološkog zavoda za gospićku regiju. I u nastavku ponedjeljka bit će vjetrovito u gorskim predjelima, no posvuda uglavnom sunčano.

Utorak će biti nestabilniji, već prijepodne može biti kiše i pljuskova s grmljavinom duž Jadrana i u područjima uz Jadran, a onda poslijepodne i u većini predjela unutrašnjosti, iako češće u središnjim i zapadnim predjelima. Lokalno je moguće i nevrijeme.

I tijekom srijede treba računati na vrlo nestabilne prilike, uz česte kišu i pljuskove koje može pratiti grmljavina. Zapuhat će vjetar sjevernog smjera, temperature će se sniziti u odnosu na početak tjedna.

U četvrtak će nestabilnosti biti još uglavnom u gorju, na istoku i jugu zemlje, no prema kraju tjedna će biti sve sunčanije, u skladu s tim i sve toplije. Iako do kraja tjedna nema potpune stabilizacije vremena, tako u ovim trenucima pokazuju prognostički materijali."

Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a, kiša bi u Dubrovnik trebala stići u četvrtak. 

DHMZ

Izvor: DHMZ

Popularni Članci