test

STIŽE PROMJENA Bit će kiše i jakog vjetra, DHMZ izdao posebno upozorenje

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD
Nakon što smo uživali u pravom proljetnom vremenu uz obilje sunca i visokih temperatura, stiže promjena. 

U nedjelju prolazno stabilnije i malo toplije nego u subotu, uz umjeren jugozapadnjak, na Jadranu često jako jugo i južni vjetar, ali već navečer slijedi novo jače naoblačenje. Kiše, osobito na Jadranu i u obliku izraženih pljuskova s grmljavinom, bit će ponajviše u hladniji ponedjeljak kad će zapuhati umjeren i jak, na udare ponegdje i olujni sjeverni vjetar, na većini Jadrana još jača bura i tramontana. U gorju može pasti i snijeg.

U utorak postupno smirivanje, ali popodne na kopnu još pokoji lokalni pljusak. Ujutro će biti mraza, koji je moguć i u srijedu ujutro, a kasnije tijekom srijede opet će zajužiti, najavio je meteorolog Izidor Pelajić iz Državnog hidrometeorološkog zavoda za HRT.

Upravo zbog jače promjene koja nas očekuje s nedjelje na ponedjeljak, DHMZ je izdao posebno upozorenje u kojem najavljuje i mogućnost tuče. Iz DHMZ-a navode kako je u pitanju izraženija promjena uz dotok osjetno hladnijeg zraka sa sjeverozapada te da će se pritom preko nas premještati nekoliko centara niskog tlaka zraka i pripadajući frontalni poremećaji.

Popularni Članci