ŠPORKI JEZIK HDZ-ove VIJEĆNICE Tko je koga poslao u 'onu stvar' na sjednici Gradskog vijeća Ploča?

Autor: Petar Ipšić Autori fotografija: DD, kolaž
Redakcija Dubrovačkog dnevnika duguje ispriku vijećnici Grada Ploče, HDZ-ovki Tonki Lovrinov. Naime, vijećnica Lovrinov nije rekla 'Nabijem vas na .urac', nego 'neka nabije to sebi na .urac'. Navedena rečenična konstrukcija upućena je SDP-ovom vijećniku Anti Ćopi. 

Dubrovački dnevnik je prvi pisao o živopisnom rječniku kojim se HDZ-ova vijećnica Tonka Lovrinov poslužila na prošlotjednoj sjednici Gradskog vijeća Grada Ploče, kada je u žaru rasprave jednom vijećniku poručila: 'neka nabije to sebi na .urac'

Nakon što su i neki nacionalni mediji prenijeli vijest o neprimjerenoj konunikaciji kojoj se vijećnica poslužila, ista je u nekoliko navrata nazvala redakciju Dubrovačkog dnevnika te prijetila tužbom zbog, kako je rekla, poziva na linč, iako smo samo prenijeli njene riječi koje nam je potkrijepila i snimka sjednice.

Što se zapravo dogodilo?

Tonka Lovrinov zakašnjelo je reagirala je na riječi vijećnika SDP-a Ante Ćope koji joj je zbog neprimjerene komunkacije nedavno poručio da 'na sebe natakne kondom'.

-'Da, spomenula je milokliz', kaže te dodaje kako je Lovirnov četo bezobrazna, upada u riječ, sklona je provokaciji i galami. –'To je njen način političkog ophođenja, ali meni nije dovoljno to što ona kaže 'ja sam naprosto takva'. Nitko je ne može zauzdati. Zbog takvog ponašanja jednom prilikom sam joj na sjednici Vijeća rekao da 'navuče kondom na sebe', a zašto je tek sada reagirala ne znam', rekao nam je Ćopo te nadodao kako je tijekom prošle sjednice Lovrinov slala poljupce i pokazivala srednji prst, njemu i, smatra, svim ostalim oporbenim vijećnicima.

Sama sjednica je u javnosti dodatno popraćena jer su se ispred Otvorenog pučkog učilišta gdje se održavala, u velikom broju okupili građani Ploča koji su mirnim prosvjedom došli izraziti svoje neslaganje s inicijativom gradnje termoelektrane na ugljen u Luci Ploče.

Nakon objave vijesti, Lovirnov se u višesatnom razgovoru s novinarima i glavnom urednicom Dubrovačkog dnevnika, uz prijetnje tužbom, pokušavala opravdati kako te riječi nisu prešle preko njenih usta iako smo joj nekoliko puta dali do znanja da smo u posjedu snimke gdje se to jasno i glasno čuje.

Također nam je tvrdila da nije psovala već je (samo) županijskom vijećniku Ivu Karamatiću pokalazala srednji prst jer joj je dotični, koji se na sjednici, uz Anu Musu, nalazio kao predstavnik građanske inicjative protiv gradnje TE, 'slao poljupce'. Karamatić nam je to opovrguno.  Odbio je podrobnije komentirati njeno ponašanje 'jer ne želi da ga se ni na koji način dovodi u vezu s Lovrinov'. 

Stoga, molimo gospođu Lovrinov da prihvati našu ispriku zbog netočno prenešenih riječi te joj savjetujemo da u budućnosti malo pažljivije bira svoj vokabular. Napominjemo, Dubrovački dnevnik osudio bi svaku neprimjerenu komunikaciju bez obzira o 'čijem' se vijećniku radi jer smatramo da u 21. stoljeću javne osobe koje su birane od strane naroda i koje taj narod predstavljaju u parlamentu , lokalnom ili nacionalnom, moraju znati bolje. 

Popularni Članci