MILO MOJE, I TEBE BROJE Škoro nije uspio ucijeniti da postane premijer, ali bi ipak mogao dobiti bitnu funkciju

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ivona Butjer
Nakon što je Andrej Plenković poslije parlamentarnih izbora vrlo brzo skupio vladajuću većinu, očekuje se da bi konstituirajuća sjednica 10. saziva hrvatskog sabora trebala biti održana krajem srpnja.

No, prije toga vladajući i oporba moraju se dogovoriti kome će pripasti čelna mjesta saborskih odbora, a tu su i mjesta potpredsjednika Sabora, kojih smije biti između tri i pet. HDZ je dosad u svojima mandatima uvijek imao pet potpredsjednika Sabora, što bi značilo da bi oni trebali imenovati troje, a preostala dva mjesta će biti prepuštena opoziciji.

HDZ obično jedno mjesto prepušta predstavniku nacionalnih manjina, koje su i ovaj put dio vladajuće koalicije, dok oporba svoja dva mjesta ispunjava sukladno rezultatima na izborima. S obzirom na slab rezultat SDP-a, koji je, ne računajući koalicijske partnere, osvojio svega 32 mandata, na jednu od potpredsjedničkih pozicija računa i Domovinski pokret, koji je već, kako doznaje Novi list, za tu poziciju kandidirao Miroslava Škora, dok bi šef njihova saborskog kluba zastupnika trebao biti Milan Vrkljan. U Domovinskom pokretu vjeruju da će ostale stranke konsenzusom prihvatiti da Škoro bude nominiran za potpredsjednika Sabora.

Popularni Članci