SANJA PUTICA SASVIM ISKRENO: Ni u svijetu politike nema puno solidarnosti među ženama

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Optužbe za silovanje i druge oblike seksualnog zlostavljanja posljednjih dana potresaju svijet - od britanske vlade, Europskog parlamenta, do Hollywooda! Podnesene su prve ostavke, a otkazani su i neki filmski ugovori.

Zašto su mnogi godinama o tome šutjeli? Što je žrtve ohrabrilo da su sada progovorile?  Analizirali su gosti večerašnje emisije: Sanja Sarnavka, nezavisna aktivistica i zagovornica ženskih prava, Sanja Putica, saborska zastupnica HDZ-a, Biljana Borzan, zastupnica u Europskom parlamentu (SDP), Marijana Petir, zastupnica u Europskom parlamentu, Dean Sinovčić, filmski novinar i Ana-Marija Vrdoljak, glumica, predstavnica Hrvatske u FIA.

Da solidarnost među ženama ne postoji ni u svijetu politike, smatra saborska zastupnica HDZ-a Sanja Putica. Neku oblici zlostavljanja i uznemiravanja su prepoznati no neki su obavijeni velom tajne. Mislim da je zadatak svake stranke i svake političarke pojedinačno- štititi interes žena, njen osobni integritet. U ovom slučaju govorimo o ženama, ali znamo i da ima slučajeva zlostavljenih muškaraca, napomenula je Putica.

Popularni Članci