RIJEŠEN PROBLEM MENZE Tutto Bene otvara svoja vrata studentima (FOTO)

Autor: Vedran Salvia Autori fotografija: V.S.
Ugovor o pružanju prehrane studentima potpisan je danas između ravnatelja Studentskog centra Marka Potrebice i vlasnika restorana Tuto Bene Maria Zvona. Studenti će se tako hraniti u ovom restoranu u Uvali Lapad sve do 1. travnja do kad bi trebao biti izgrađen studentski dom u sklopu kojega će djelovati i restoran.

Ovim potpisivanjem ugovora riješen je problem prehrane studenata budući da je restoran Teatar, gdje je bila dosadašnja menza, otkazao suradnju. 

- Ispričao bih se što sam skrivao s kim razgovaramo, razlog je administrativne prirode jer je trajao postupak javnog poziva. Čini se kako se ugostiteljima ne isplati pružati ovu uslugu za cijenu od 23,10 kuna koliko obrok iznosi u Dubrovniku, a od čega student plaća sedam kuna. Cijena u Hrvatskoj je 22,60 kuna, što je isto nedovoljno jer je pet restorana u četiri grada isto otkazalo suradnju. Kontaktirao sam Udrugu ugostitelja i ugostiteljske cehove i oni su rekli da bi isplativa cijena bila 36 kuna. - naveo je Potrebica.

- No, nazvao me Mario Zvono i iskazao je želju da nam pomogne, dakle bez želje za profitom jer jer ovo niskoprofitna djelatnost. Ustupio je tako ovaj prekrasni objekt u Uvali Lapad. Studenti će se hraniti po cijeni kao što su to do sad činili. Ministarstvo će uskoro izvršiti kontrolu objekta, a studentski restoran bi trebao početi s radom 14. listopada. - rekao je Potrebica naglasivši kako mu je drago da u Dubrovniku ima ugostitelja i poduzetnika koji pokazuju razumijevanje.

Zaključio je da je u ponedjeljak procedura nabave opreme za studentski dom, podvukavši kako bi restoran trebao profunkcionirati do 1. travnja, istaknuvši i da se nada da neće tu biti "žalba na žalbu".

Mario Zvono je kazao da oni u Tutto Beneu svake godine "prave zimsku priču građanima".

- Ove smo godine htjeli izaći u susret studenticama i studentima, Tutto Benne radi duže godina, radimo i zimi i siguran sam da ćemo nakon ove suradnje jedni druge ocijeniti najboljim ocjenama. - riječi su Maria Zvona.

Na potpisivanju ugovora nazočan je bio i predsjednik Studentskog zbora Amar Omerčahić koji se zahvalio Potrebici i Zvonu na ovoj suradnji, zaključivši kako vjeruje da će do 1. travnja studentski dom biti izgrađen i da će studenti u Tutto Beneu biti zadovoljni. 

Popularni Članci