RASPORED ZORANA MILANOVIĆA Prvi je radni dan novog hrvatskog predsjednika

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Damir Sencar/HINA/POOL/PIXSELL
Predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović prvi radni dan započet će u 9 sati pregledom svečanog postroja Počasno-zaštitne bojne.

Milanović će nakon toga položiti vijence i zapaliti svijeće kod spomenika Glas hrvatske žrtve - Zid boli, na grobnicu Narodnih heroja te na Zajedničku grobnicu za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju, donosi N1.

Milanović je tako postao peti predsjednik Republike, a na tu dužnost je izabran 5. siječnja 2020. godine nakon što je u drugom krugu predsjedničkih izbora većinom glasova pobijedio aktualnu predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović.

Od jutros je aktivna internetska stranica 5. hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića www.predsjednik.hr, trenutačno u "testnoj, prvoj fazi" s obzirom na to da još uvijek nije ekipiran cijeli Ured predsjednika te će stranica biti dodatno nadograđivana.

Uz biografiju novog hrvatskog predsjednika, na stranici se mogu vidjeti i biografije bivših predsjednika Republike, dio za komunikaciju s građanima, vijesti i najave te tehničke informacije o Milanovićevom Uredu koje će nadopunjavati kako se Ured bude ekipirao, a očekuje se da će u punom opsegu  stranica "raditi" za tri mjeseca. 

Na stranici se mogu vidjeti fotografije te Milanovićevi citati iz predsjedničke kampanje, kao i sa svečanosti inauguracije i primopredaje dužnosti jučer na Pantovčaku te cijeli Milanovićev inauguracijski govor.

Službenom internetskom stranicom predsjednika Milanovića, kažu u Uredu, žele pokazati suvremeni pristup webu i web dizajnu.

Stranicu je napravila ekipa mladih domaćih dizajnera koji su, kako ističu iz Ureda, krenuli "iz garaže", a danas svojim znanjem zarađuju diljem svijeta, javlja N1.

Popularni Članci