PRAZNICI KAD JE DOGOVORENO Još uvijek se ne razmišlja se o nastavi od kuće

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
S kojim se problemima suočavaju nastavnici, ali i ravnatelji i kako izgleda rad u školama u doba epidemije te trebaju li najavljene strože mjere zahvatiti i škole, tema je današnje emisije Hrvatskog radija U mreži Prvog na HRT-u.

Koordinatorica radne skupine Ministarstva obrazovanja i zamjenica šefa HZJZ-a Ivana Pavić Šimetin rekla je kako Koordinacija radne skupine Ministarstva obrazovanja nije donijela strože mjere glede održavanja nastave jer su one dogovorene već u kolovozu te da te mjere pokrivaju sve potrebe, a ovise o odluci lokalnih stožera, piše Index.

"Gdje ima potrebe, može se prijeći na C model nastave, a to je nastava od kuće. Na nacionalnoj razini se o tome ne razmišlja", rekla je.

Predsjednica Udruge srednjoškolskih ravnatelja Suzana Hitrec je istaknula kako je dobra ova odluka Ministarstva koja nalaže da se djeluje ciljano.

Pavić Šimetin je rekla da za sada školski praznici ostaju onako kako je prije određeno.

Kaže da je jako malo zaraženih

Kazala je kako je zaraženo 0.36 posto učenika od ukupnog broja istih, što je vrlo malo.

Na pitanje misli li da bi se trebalo prijeći na online nastavu, predsjednik Sindikata Preporod Željko Stipić rekao je kako mišljenja profesora nisu bitna, već da treba imati povjerenje u one koji o tome više znaju.

Istaknuo je kako ova dva oblika nastave, učenje od kuće i učenje u razredu, nisu usporediva što se tiče kvalitete te kako se treba učiniti sve kako bi se nastava što duže održala u razredu.

Sindikat Preporod će danas održati prosvjed pred Ministarstvom obrazovanja. Na pitanje je li situacija u školama takva da je prosvjed nužan, Stipić je rekao da se, da su postojali drugi načini, ne bi ni išlo u prosvjed.

Popularni Članci