test

PROVJERITE JESTE LI MEĐU NJIMA: PBZ blokirao dio kartica hrvatskim korisnicima zbog straha od prevare

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Igor Soban/PIXSELL
Privredna banka Zagreb blokirala je dio PBZ Visa kartica, odnosno bivših American-express, jer je postojala mogućnost da podaci na njima budu ugroženi i da kartice budu zloupotrebljene.

Novi list piše kako su neki vlasnici kartica, dok su bili na ljetovanju, primijetili da njima više ne mogu kupovati, pa su slučaj prijavili PBZ-u. Nedugo nakon toga zaprimili su SMS poruke da su im kartice blokirane zbog navodne značajne pronevjere u SAD-u preko online trgovine, te da će zbog toga dobiti nove kartice i pinove.

POJAŠNJENJE BANKE

U pisanom pojašnjenju same banke stoji da su njihove stručne službe “otkrile moguću kompromitaciju podataka prilikom korištenja kartica od strane klijenata na jednom od internetskih prodajnih mjesta”. Ne navode u kojoj je zemlji došlo do pronevjere, ali ističu kako su blokirali manji broj kartica koje su povezali s tim izoliranim događajem i za čije podatke su procijenili da bi mogli biti ugroženi, a sve kako bi spriječili moguću daljnju štetu.

“Naglašavamo da je upravo zahvaljujući brzoj reakciji naših službi spriječena bilo kakva zloupotreba kartica te su korisnici u potpunosti sigurni, a sve kartice za koje je procijenjena mogućnost kompromitacije bit će zamijenjene novim karticama u najkraćem mogućem roku, bez naknade za izdavanje”, poručili su iz PBZ-a.

Popularni Članci