test

Pritvoren otac koji je 5-godišnjaka ostavio u autu, poznati detalji tragedije

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Iz policije je stiglo priopćenje o smrti dječaka kojeg je otac ostavio u autu u Kninu.

U Službi kriminalističke policije, Odjelu općeg kriminaliteta, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom osumnjičenim za zanemarivanje i zlouporabu djetetovih prava sa smrtnom posljedicom, izvijestili su iz policije.

"Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni 8. lipnja u jutarnjim satima u Kninu neodgovornim postupanjem prema svom djetetu grubo zanemario roditeljsku dužnost te time prouzročio njegovu smrt.

Osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave", stoji u priopćenju.

Podsjetimo, jučer popodne u zaključanom autu u Kninu umro je petogodišnji dječak. Beživotno tijelo nesretnog dječaka pronađeno je na parkiralištu u Jovićevoj ulici.

Stravični detalji tragedije

Kako doznaje Index, otac, majka i dječak ujutro su od kuće krenuli automobilom. Otac, inače vojnik, majku je odvezao na posao, a potom je, prije nego što ode na posao, trebao odvesti sina u vrtić.

Dječak nikada nije stigao u vrtić

Dječak, međutim, nije stigao u vrtić. 

Kako se sumnja, otac je otišao na posao i ne shvativši da dječaka koji je spavao na zadnjem sjedištu automobila nije odvezao u vrtić i da je još u automobilu.

Otišao na posao i zaboravio da je dječak još uvijek u autu

Parkirao je auto na parkiralištu i otišao u vojarnu. 

Dječak je ostao na stražnjem sjedištu automobila, zaključan. Temperatura je u Kninu išla preko 28 stupnja Celzijevih u hladu. 

U ovom trenutku nije poznato je li se dječak probudio i je li pokušavao pozvati pomoć, no zna se da se nedaleko od mjesta na kojem je automobil bio parkiran odvijaju radovi, gradi se zid. Sve to stvara popriličnu buku pa je moguće i da dječaka nitko nije čuo. BMW ima i zatamnjena stražnja stakla pa dječaka, premda se se tek nekoliko metara od mjesta na kojem je bio automobil nalaze kontejneri za smeće, očito nitko nije ni vidio. 

Cijeli tekst pročitajte OVDJE

Popularni Članci