Preminuo novinar Denis Kuljiš

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Davor Javorovic/PIXSELL
Umro je Denis Kuljiš. Jedan od najvažnijih novinskih urednika od osamostaljenja Hrvatske preminuo je danas u Kliničkom bolničkom centru Sestara Milosrdnica od posljedica kratke i teške bolesti.

Kuljiš je u svojoj iznmno bogatoj karijeri osnova dva najutjecajnija hrvatska politička tjednika, Globus i Nacional, bio i urednikom hrvatskog izdanja Playboyja, jedno vrijeme bio i kolumnistom Večernjeg lista. Kako već stoji u službenom njegovom životopisu, redovito je pisao u novinama od 1972. godine, u Poletu se zaposlio 1979. godine, 1980. u Vjesniku.

U 80-tom godinama bio je urednikom onda visokotiražnih i utjecajnih magazina poput Starta, Danasa i Studija. Iz Globusa i njegova izdavača Media Pressa osnovanog 1989. godine nastat će kroz vrlo kratko vrijeme Europapress Holding, najveća novinska izdavačka kuća u zemlji tog vremena koja pokreće tjednke Gloria i OK! Slijedi odlazak iz EPH te pokretanja tjednika Nacional kojega je čelni čovjek dvije godine.

Nakon Nacionala slijedi niz projekata za velike hrvatske izdavače. Smrt ga je zatekla na njegovom projektu Žurnalisti gdje se i dalje bavi društvenim i političkim temama na sebi svojstven, intrigantan i promućuran način kako je već radio cijele karijere. Bio je i pred izdavanjem nove intrigantne knjige o Titu koja govori o do sada nepoznatim detaljima koji opisuju utjecaj jugoslavenskog lidera čak i na krizu oko Sueskog kanala.

Popularni Članci