Poznati SDP-ovac dobio bitku s putničkom agencijom: 'Žena je jedva ostala živa'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Trenutni prvi čovjek SDP-a i župan Primorsko- goranske županije Zlatko Komadina, završio je na sudu s turističkom agencijom Bravo, prenosi Jutarnji list.

Naime, Komadina i njegova supruga Branka uplatili su krstarenje Mediteranom u toj agenciji, a na koje su trebali krenuti sredinom lipnja 2018. godine. Supružnici su prvu ratu uplatili 5. travnja i to u iznosu od 30 posto, a drugi dio uplaćen je 31 dan prije polaska. 

Međutim, Branka Komadina je na sam dan putovanja doživjela srčani udar u dvorištu kuće te je odmah podvrgnuta hitnom operativnom zahvatu i KBC-u Rijeka.

Agencija Bravo Komadini nije htjela tako lako povratiti novac, unatoč tome što je medicinska dokumentacija pokazala da se u slučaju Branke Komadina radilo o rizičnom zdravstvenom stanju, kao i da je to bila situacija koja se nikako nije mogla predvidjeti. 

"S obzirom na to da nismo uopće razmišljali o mogućnosti bilo kakve bolesti ili otkaza putovanja, a suprug i ja inače dosta putujemo pa kod Croatia osiguranja imamo policu osiguranja za putovanja, nisam obraćala nikakvu posebnu pozornost na osiguranje radi otkaza puta ili bolesti", kazala je gospođa Komadina u sudnici te je dodala da nikada nije imala problema sa srcem pa ništa nije upućivalo na mogućnost srčanog udara.

Komadina je rekao da im je agencija odbila vratiti novac ili ponuditi zamjensko putovanje jer nisu ugovorili osiguranje putovanja. 

"Nismo uplatili krstarenje da na njega ne idemo već da odemo. Svake godine supruga nam organizira neko zajedničko putovanje. Bilo je tako i 2018. Trebao je to biti naš prvi put kruzerom. Ako je ikome žao što je put otkazan, onda je to nama", ispričao je Komadina. 

Tog dana nakon što je Branka Komadina hospitalizirana, Zlatko Komadina je mailom obavijestio agenciju i otkazao putovanje, a kontaktirao je i brodara te Croatia osiguranje čiju policu ima bračni par Komadina. 

"Ne znam agencijske poslove osiguranja od rizika, ali smatram da agencija treba uvažiti ovakve stvari kad se dogode jer je u pitanju bila viša sila. Kad sam tražio povrat novca ili barem zamjensko putovanje nakon što se supruga oporavi, odbili su me"

"Zato smo podnijeli tužbu koja je prvi put rezultirala presudom u korist agencije, no žalili smo se i pozvali na Zakon o obveznim odnosima pa je ponovljen postupak te je presuđeno da nam novac uplaćen u cijelosti moraju vratiti", ispričao je Komadina za Jutarnji.

Tužena agencija je, pak, tvrdila da je iz njihove ponude putovanja te računa i ugovora vidljivo da je bilo preporučeno putno zdravstveno osiguranje kao i osiguranje od otkaza putovanja i da su to Komadine odbile. I upravo su zbog toga otklonili bilo kakvu obavezu povrata im novca.

Ipak, prema nepravomoćnoj presudi Općinskog suda u Zagrebu, turistička agencija bračnom paru Komadina mora isplatiti 15.540 kuna  s kamatama te im nadoknaditi i 8228 kuna parničnog troška.

Popularni Članci