POVJERENSTVO ODLUČILO! Karamarko je bio u sukobu interesa

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa danas je na javnoj sjednici odlučilo da je prvi potpredsjednik Vlade i šef HDZ-a Tomislav Karamarko povrijedio načela djelovanja i bio u sukobu interesa

Povjerenstvo je većinom glasova odlučilo - iznošenjem osobnih stavova i prijedloga kojima se zalagao da Hrvatska izađe iz postupaka između Hrvatske i MOL-a, a osobito na sastanku Vijeća za suradnju 5. svibnja 2016., Karamarko je bio u sukobu interesa! Zbog odnosa s Petrovićem Karamarko se nalazi u situaciji mogućeg sukoba interesa, priopćila je predsjednica Povjerenstva Dalija Orešković.

Propustom deklariranja da su prije stupanja na dužnost postojali poslovni odnosi koji ga povezuju s Petrovićem, Karamarko nije postupao u skladu s obvezom očuvanja vjerodostojnosti i povjerenja građana te je time počinio povredu načela djelovanja Zakona o sprečavanju sukoba interesa.

Odlučeno je da se ne pokreće postupak za slučaj Soboli.

"Nije postojao nikakav način da Karamarko dozna za odluku Povjerenstva ranije jer ni mi sami nismo znali koja nam je odluka", izjavila je Tatijana Vučetić, zamjenica predsjednice Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa.

Član Domoljubne koalicije Pero Ćorić je našoj reporterki iznio svoju reakciju na odluku Povjerenstva da je Tomislav Karamarko bio u sukobu interesa.

"Nisam očekivao ovakvu odluku, ja sam pravni laik, naši stručnjaci nisu pronašli nikakve elemente koje bi dokazale da je Karamarko u sukobu interesa, no ne sumnjamo u u pravorijek Povjerenstva", kazao je Ćorić te dodao kako im je Karamarko još jučer rekao da će dati ostavku jer smatra da ga mnogi smatraju kao teret.

"Ja očekujem i od Oreškovića i Petrova isto. Još jučer smo bili svi uvjereni da će odluka Povjerenstva biti pozitivna za njega", dodaje.

"S Mostom se treba razgovarati, nismo politički neprijatelji. Nismo se vezali za Karamarka, ne znam zašto bi se Most vezao za Oreškovića. Razgovaramo s Most-ovcima i vidjet ćemo što će reći. U politici je salto mortale uvijek moguć", zaključio je Ćorić.

Odmah nakon odluke Povjerenstva, naša reporterka Damira Gregoret uhvatila je za komentar Most-ovca Miru Bulja koji je na cijelu situaciju rekao:

"Da se netko prije 15 godina poslije rata predstavio kao MOST, Hrvatska bi bila kao najbogatija država u EU jer smo pokazali kako se štite nacionalni interesi.

Popularni Članci