Poništen natječaj za glavnog urednika HRT-a

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: hrt, facebook
Nadzorni odbor HRT-a odlučio je poništiti natječaj za glavnog ravnatelja HRT-a jer u roku od 45 dana, kako je bilo propisano natječajem, saborski Odbor za informatizaciju i medije nije predložio Saboru ni jednog kandidata na izglasavanje, piše tportal.

'Rok od 45 dana istekao je 13. lipnja u ponoć. Mi ćemo u roku od trideset dana raspisati novi natječaj, a onda što bude', kazao je za tportal pravni ekspert u NO-u Miroslav Grgić,.

A to što bude moglo bi u konačnici za posljedicu imati krizu upravljanja na Prisavlju jer je evidentno da se sukob s državne razine spustio i na javni RTV-servis. Naime, u petak na Odboru u Saboru nije bilo kvoruma za odlučivanje o tome kojeg će kandidata izabrati jer se na njemu nisu pojavili članovi Mosta i dio SDP-ovaca.

Tri dana nakon toga Siniša Kovačić, v. d. glavnog ravnatelja HRT-a, razrješuje s dužnosti svoju desnu ruku Jozu Barišića, v. d. programa HRT-a, a s Prisavlja stiže obrazloženje da je to napravljeno 'zbog potrebe aktivnijeg ispunjavanja programskih ciljeva javnoga servisa'. Kada su postavljeni na svoje pozicije, spekuliralo se da je Kovačić postavljen na prijedlog HDZ-a, a Barišić Mosta. Više o upravljačkoj krizi na HRT-u pročitajte ovdje.

IZVOR: V.Brkulj / tportal.hr

Popularni Članci