'

PIROMAN PODMETNUO POŽAR KOD TROGIRA Žao mu je i pokajao se, ali mu nije prvi put...

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Joško Herceg/PIXSELL
Nedavna snimka splitske policije sve je iznenadila. Ona prikazuje specijalce pod punom ratnom spremom kako u zoru izlaze iz vozila, zaustavljaju Prometov autobus, ulaze u njega te sa zadnjeg sjedišta izvlače piromana koji je podmetnuo veliki požar kod Trogira. 

Sve se odvilo u 45 sekundi, ali zbog čega su se odlučili na uhićenje baš u autobusu?

"Radi se o standardnoj proceduri specijalne policije kod uhićenja osobe za koju po stoji sumnja da je svojim ponašanjem ostvario obilježja teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti i svojim ponašanjem ugrozio živote ljudi i imovinu", kaže Antonela Lolić, glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske.

Kako doznaje RTL, 34-godišnjeg piromana otkrile su snimke s nadzornih kamera prije i poslije samog čina paljenja. Na tom mjestu lociran je i signal njegovog mobitela. Da je zapalio gustu borovu šumu na dva mjesta, sam je i priznao. Nije objasnio zašto je to učinio, ali se pokajao. U vrijeme počinjenja nije bio pod utjecajem alkohola, iako s tim ima problema.

Sud ga je u zatvor poslao zbog opasnosti od ponavljanja djela. Vatrogasci su svjesni - piromane se teško može zaustaviti u njihovom naumu.

Popularni Članci