test

Učitaje prijašnje vijesti
dubinska reforma

FLEKSIBILNO RADNO VRIJEME, ČETIRI DANA NA POSLU Poslodavci žele velike promjene Zakona o radu

Izmjene radne regulative na snazi od nove godine korak su unatrag, tvrde poslodavci. Kako bi trebao izgledati potpuno novi zakon koji će dubinski reformirati tržište rada u Hrvatskoj?
savjet

Iznose u eurima trebate množiti s deset, psiholog objasnio zašto

Mitja Ružojčić, profesor psihologije rada na Filozofskom fakultetu u Zagrebu smatra da se građani još nisu priviknuli na eure. Još uvijek su cijene u trgovinama izražene i u kunama i eurima pa mnogi prvo gledaju u iznose izražene u kunama. Objasnio je i fenomen iluzije novca.
izmjene zakona

Početkom veljače raste čak 500 tisuća mirovina, nekima i za 200 eura

Sve obiteljske mirovine zbog izmjena i dopuna Zakona o mirovinskom osiguranju od 1. siječnja 2023. rastu za 10 posto, a sve najniže mirovine rastu tri posto. Oko pola milijuna umirovljenika dobit će početkom velječe veća primanja.
frapantni podaci

Dok prosječni umirovljenici jedva spajaju kraj s krajem, pogledajte kolike mirovine dobivaju bivši političari

Običan hrvatski umirovljenik jedva preživljava s 300 eura mirovine, dok su bivši saborski zastupnici, ministri i ustavni suci u siječnju ove godine dobili mirovinu koja je u prosjeku iznosila oko 1500 eura (11.300 kuna), što je 800 kuna više nego lanjskog siječnja.
kraken

Epidemiologinja otkrila koji se simptomi javljaju kod nove podvarijante koronavirusa

U studiju Novog dana gostovala je epidemiologinja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Dijana Mayer koja je komentirala kliničku sliku krakena u Hrvatskoj.
ugostiteljski sektor

Ovo su detalji o oporezivanju napojnica

Ministar Marko Primorac  je najavio da će se ove godine regulirati porezni tretman napojnica, što je važna novost za ugostiteljski sektor.
oprez

NE NASJEDAJTE NA PREVARU! Ljudima masovno stižu poruke o povratu poreza, evo kako se zaštititi

Ako ste na svoju e-mailu adresu dobili poruku od Porezne uprave, stručnjaci upozoravaju da se najvjerojatnije radi o prijevari. Riječ je o takozvanim phishing prevarama, a na njih su upozorili i iz Hrvatske udruge banaka i Porezne uprave.
novi komunalni red

KRAJ RAZUZDANIM TURISTIMA U SPLITU Kažnjavat će se polugoli šetači i oni koji piju alkohol na javnim mjestima

Novi komunalni red u Splitu stupio je na snagu s početkom ove godine i donosi veće kazne za prekršitelje. Splićane i njihove goste nadzirat će 21 komunalni redar, a u zgradi gradske uprave čekat će još 12 njih. Osobe koje budu zatečene pijući alkohol na javnim mjestima ili šetajući se polugole po gradu platit će kazne od 150 eura.
mijenjaju se cijene

Gorivo bi od utorka moglo poskupjeti, evo koje se cijene spominju za litru

Zabrana trgovanja ruskim naftnim derivatima na snagu stupa 5. veljače, a cijene na hrvatskim crpkama mijenjaju se 31. siječnja
inovativne poslovne ideje

'SOCIJALNI KAFIĆ' Vlasnici najjeftinije butige Žabac otvaraju bar u centru Zagreba

Bar u centru grada s petsto sjedećih mjesta, cijenama upola jeftinijim od konkurencije i živom glazbom svaki dan. Iako zvuči predobro da bi bilo istinito, to je ovogodišnji plan supružnika Žamboki, vlasnika food outleta Žabac. Par koji je, kažu, prvi poslovni plan napisao na maramici dok su sjedili na kavi Kod Žnidaršića, očito ne prestaje sa širenjem poslovanja i inovacijama.
nemojte zaboraviti

Svijet čeka proglašenje kraja pandemije, a to donosi i jednu važnu promjenu s dokumentima

Svijet čeka proglašenje kraja pandemije koronavirusa. Sastao se hitni odbor za COVID Svjetske zdravstvene organizacije. No mnogi su možda smetnuli s uma da bi mogli imati probleme s dokumentima.
nema istražnog zatvora

Posada odbjegle jahte Irina VU puštena da se brani sa slobode

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je, nakon ispitivanja, pustilo osumnjičenike da se brane sa slobode jer nije bilo zakonskih razloga za predlaganje istražnog zatvora.
objavila carina

Cijene cigara sutra se mijenjaju, dio poskupljuje, a neki pojeftinjuju

Carinska uprava objavila je na svojim stranicama kako su pojedine tvrtke prijavile, sukladno članku 89. Zakona o trošarinama, promjene maloprodajnih cijena za određene marke cigareta, s datumom važenja od 29. siječnja 2023. godine
Učitaj još vijesti