Učitaje prijašnje vijesti
NADRIPISARSTVO

PRIMALA NOVAC KOJI NIJE SMJELA? Državno odvjetništvo podiglo optužnicu protiv žene koja je prijavljivala Viktoriju Knežević zbog projekta OcijeniMe

Podignuta je optužnica protiv Ines Bolkovac, direktorice Feralis Grupe i predsjednice Hrvatskog centra za zaštitu podataka Feralis u Rijeci, koja je podigla kaznenu prijavu protiv Udruge Prospectus iz Dubrovnika zbog projekta Ocijenime.hr kojeg je osmislila i pokrenula dubrovačka odvjetnica Viktorija Knežević. 
OBAVIJEST

Vozači, pripremite se! Gorivo će osjetno poskupjeti

Cijene goriva proteklih tjedana bile su u padu, no tome bi od utorka 18. veljače trebao doći kraj.
PANTOVČAK

Danas je Milanovićeva inauguracija. Pozvanih je malo, poznato je tko sve dolazi

Predsjednička inauguracija Zorana Milanovića održat će se na Pantovčaku danas, 18. veljače, s početkom u 12 sati, kao prva koja neće biti održana na Markovu trgu i s najmanje uzvanika do sada.
ZA 2019. GODINU

DRUŠTVO ARHITEKATA DUBROVNIK Časopis 'Mjera' nominiran za godišnju nagradu Hrvatske komore arhitekata

Ocjenjivački sud za dodjelu nagrada Hrvatske komore arhitekata za 2019. godinu u sastavu akademik Nikola Bašić, dipl. ing. arh. (predsjednik) i članovi Tomislav Ćurković, dipl. ing. arh., prof. Ante Kuzmanić, dipl. ing. arh., akademik Mladen Obad Šćitaroci, dipl. ing. arh. i prof. dr. sc. Karin Šerman, dipl. ing. arh. objavio je nominacije za godišnje nagrade Hrvatske komore arhitekata za 2019. godinu. U kategoriji za najbolji konceptualni pothvat nominiran je časopis „Mjera“ Društva arhitekata Dubrovnik autora i urednika arhitekata Divne Antičević, Boža Benića i Romana Duića.
GOSPODARSTVO

MOŽDA JE VRIJEME DA PRESTANETE PUŠITI Poskupljenjem cigareta, alkohola i slatkih pića u proračun će se sliti pola milijarde kuna

Povećanjem trošarina na duhan, alkohol, kavu i bezalkoholna pića od 1. ožujka ove godine, državni proračun bi do kraja godine trebao uprihoditi oko pola milijarde kuna, ali uglavnom zahvaljujući skupljim cigaretama. 
MUP

Evo što će se dogoditi ako ne podignete vozačku dozvolu u zadanom roku

Vozačku dozvolu izrađenu u redovnom postupku vozaču uručuje policijska uprava, odnosno policijska postaja u kojoj je podnesen zahtjev za izdavanje vozačke dozvole, navodi MUP.
UHIĆENJE UREDNIKA 7DNEVNO

Neretljanin otvoreno priznao: 'Ne tajim da sam mason, apsolutno je točno da su nas reketarili'

Glavni urednik tjednika 7dnevno i portala dnevno.hr Mark Cigoj, njegov zamjenik i direktorica uhićeni su pa pušteni nakon ispitivanja zbog pokušaja ucjene poznatog liječnika Nikice Gabrića. Razlog su objavljene fotografije u kojima se otkriva masonska loža i njihove ceremonije. I dok oftamolog Nikica Gabrić za RTL otvoreno poručuje kako ne taji da je na čelu hrvatske masonske organizacije, odvjetnik glavnog urednika Cigoja konsterniran je uhićenjem novinara.
DOBRE VIJESTI

STAJE SE NA KRAJ PREVARAMA Za vraćanje kilometara na automobilu uvjetna kazna zatvora

Za one koji se bave vraćanjem kilometraže stižu loša vijest, a za sve ostale – odlična! Riječ je o kaznenom djelu za koje je predviđena kazna zatvora! Sudovi u Republici Hrvatskoj doista izriču kazne zatvora za tu protuzakonitu i kažnjivu rabotu, piše Hak Revija.
DALMACIJA

ZATRESLE SE PLOČE Umjereno jak potres u subotu navečer s epicentrom kod Vrgorca

Magnituda potresa iznosila je 2.9 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice
ANTE VLAHOVIĆ

Tko je samozatajni Metkovac čije bogatstvo teži više od 2,5 milijardi kuna

Ante Vlahović jedan je od najimućnijih Hrvata, a bogatstvo mu se procjenjuje na više od 2,5 milijardi kuna. Inače je poprilično samozatajan, ali nedavno se našao u središtu javnosti, i to zato što se otkrilo da je od supruge zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića za 150 tisuća eura kupio straćaru od 38,49 metara kvadratnih. Vlahović je tako neuglednu nekretninu platio 3897 eura po metru kvadratnom.
infrastruktura

MINISTAR NAJAVIO MEGAPROJEKT VEĆI OD PELJEŠKOG MOSTA 'Uskoro se s turskim izvođačem potpisuje ugovor vrijedan 3 milijarde kuna'

Ministar prometa Oleg Butković gost je Dnevnika Nove TV gdje je govorio o radovima na Pelješkom mostu, obzirom na epidemiju koronavirusa. Otkrio je i da se uskoro potpisuje ugovor za vrlo vrijedan projekt, a riječ je o rekonstrukciji željezničke pruge na relaciji Križevci-Koprivnica-mađarska granica.
'STUDIJSKO' PUTOVANJE

U NEW YORK TREBALA I RAVNATELJICA GIMNAZIJE Bazdan potvrdio da financiranje nije bilo na školskom odboru, Tolja ignorira upite

'Studijsko' putovanje ravnatelja dijela hrvatskih škola u New York ovih je dana podigao prašinu u javnosti, a među onima koji su trebali ići na put našla se i ravnateljica dubrovačke Gimnazije Katarina Tolja.
KNJIŽNICE

PREPUNA SALOČA OD ZRCALA Matija Dedić održao koncert Arsenovih pjesama povodom Valentinova (FOTO)

  „Matija svira Arsena“ naslov je koncerta koji je povodom Dana zaljubljenih u Čitaonici Narodne knjižnice, 14. veljače, izveo hrvatski jazz glazbenik Matija Dedić uz Sebastijana Vukosavića koji je čitao Arsenove pjesme.
Učitaj još vijesti