test

Učitaje prijašnje vijesti
najnoviji podaci

PAŽLJIVO BIRAJTE Evo iz kojih zemalja dolazi voće najviše kontaminirano pesticidima

Jesensko voće visoko je kontaminirano kategorijom najopasnijih pesticida, pokazuju najnoviji podaci koje je od europskih vlada dobila organizacija PAN Europe (Pesticide Action Network), prenosi njihova članica hrvatska udruga Zemljane staze.
završile su i kod poznatih osoba

LAŽNE COVID POTVRDE Spominju se političari, podzetnici, estradnjaci...

U srijedu je okončana još jedna u nizu akcija koju su policija i USKOK proveli na području PU zagrebačke i PU krapinsko-zagorske.
sirari kažu da ovako ne ide dalje

HOĆE LI SIR POSTATI LUKSUZ? Traži se smanjenje PDV-a, ako Vlada ne reagira cijene bi mogle rasti

Apel s Paga otišao je na adresu Vlade. Paški sirari, zajedno s malim mljekarima, od države traže smanjenje stope PDV-a na sir i ostale mliječne proizvode. S PDV-om od 25 posto koji je, tvrde, najviši u Europi, gube na konkurentnosti, a i pribojavaju se da će i sami, zbog porasta cijena sirovina, morati povećati cijenu sira.
SKANDAL

'NAGOVARAO JE NA GRUPNJAK' U mobitelu supruge našao eksplicitne poruke lokalnog županika!

U jednoj slavonskoj općini ovih je dana došlo do scenarija kao iz sapunica - lokalni svećenik uhvaćen je u aferi s jednom udanom mještankom.
INFRASTRUKTURA

JOŠ JEDAN GIGANT U Hrvatskoj će se graditi još jedan veliki most, dimenzijama sličan Pelješkom

Hrvatske ceste do kraja godine raspisat će natječaj za tehničko i oblikovno rješenje mosta preko Kaštelanskog zaljeva koji je Vlada označila strateškim projektom. 
zbog krize u svijetu

Moramo li se spremiti na nestašicu brojnih proizvoda? Evo što kaže stručnjak

Američki portal specijaliziran za hranu Eat this napravio je popis od osam namirnica čiju bismo nestašicu uskoro mogli očekivati u svijetu. RIječ je o slanutku, kukuruzu, kokicama, umaku od rajčice, puricama, pivi, čokoladi i maslinovom ulju. 
opoziv

Zbog opasne bakterije s tržišta povučen još jedan proizvod, provjerite frižidere

Državni inspektorat RH opozvao je, zbog mogućnosti kontaminacije bakterijom iz roda Listeria monocytogenes, proizvod "Pastrva- filetirana dimljena" domaćeg proizvođača iz Duge Rese.
marko primorac

Ministar financija: Razmišlja se o sudjelovanju građana u novim zaduženjima države

U emisiji Hrvatskog radija "A sada Vlada" gostovao je ministar financija Marko Primorac. Komentirao je izazove s kojima se susreo od početka svog mandata, ali i otkrio da razmišljaju o jednom inovativnom modelu financiranja države.
krivotvoreni podaci

UHIĆENJA U ZAGREBU Policija pretresa domove organizirane skupine, sumnja se da su izrađivali lažne covid potvrde

Policija i USKOK u srijedu ujutro krenuli su u još jednu akciju uhićenja. Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, akcija se provodi prvenstveno na zagrebačkom području i njome je obuhvaćen veći broj osoba.
Nije u skladu s europskom uredbom

Zbog mogućnosti kontaminacije bakterijom s tržišta se povlači ova riba

Državni inspektorat RH opozvao je, zbog mogućnosti kontaminacije bakterijom iz roda Listeria monocytogenes, proizvod "Pastrva- filetirana dimljena" domaćeg proizvođača iz Duge Rese.
NESREĆA

HAVARIJA KOD IŽA Potonula ribarica 'Atlant', nekad najveći brod našeg Akvarija

Ribarski brod Atlant potonuo je ispred punte Parde, najjužnijeg rta otoka Iža, a za potonuće je odgovorna pijavica. Srećom, posada broda je spašena. 
Odgovor na aktualnu situaciju

Trgovački lanac zaključava cijene za 100 proizvoda iz osnovne košarice: 'Trudimo se maksimalno olakšati svakodnevicu'

Konzum je objavio da će u četvrtak, 29. rujna, zaključati maksimalne cijene 100 proizvoda iz osnovne potrošačke košarice kako bi "svojim kupcima pomogao u izazovnoj aktualnoj situaciji u kojoj su cijene gotovo svih namirnica u kontinuiranom porastu".
opoziv

SALMONELA NA FARMI JAJA Pazite ako ste kupili ova pakiranja, odmah ih bacite

Inspektori su zbog salmonele povukli još konzumnih jaja proizvođača Lukač.
Učitaj još vijesti