test

Učitaje prijašnje vijesti
LIJEPE VIJESTI

U Valamaru se imaju čime pohvaliti: 'Planiramo otvoriti većinu hotela do sredine svibnja, očuvali smo zaposlenost!'

Prema godišnjem financijskom izvješću, Valamar Riviera je u 2020. godini ostvarila 2,3 milijuna noćenja i ukupne konsolidirane prihode u visini od 697 milijuna kuna, odnosno 31% prihoda prethodne godine te operativnu dobit u iznosu od 126 milijuna kuna.
NEŠTO RANIJE

Marić objavio kad kreće isplata povrata poreza

Ministar financija Zdravko Marić objavio je danas na konferenciji za medije kako će ove godine isplata povrata poreza krenuti u svibnju, što je ranije nego proteklih godina.
ODLIČNA VIJEST ZA DUBROVAČKI TURIZAM

UKINUTA ZABRANA Svi kruzeri u Dubrovnik mogu normalno uplovljavati

Stožer civilne zaštite RH donio je danas Odluku o prestanku važenja Odluke o nužnoj mjeri zabrane uplovljavanja kruzera u hrvatske luke za vrijeme trajanja epidemije Covid-19. Dosadašnja odluka dopuštala je uplovljavanje kruzerima do 200 putnika, no ukidanjem te odluke sad se dopušta uplovljavanje svih kruzera u Dubrovnik, ali i ostale luke. 
uhljebljenje

Dok se u drugim zemljama smanjuje zaposlenost u državnom sektoru, u Hrvatskoj raste

Dok u većini novih članica EU značaj države u gospodarskom životu slabi, u Hrvatskoj on nastavlja jačati.
aktualno

ČETVRTAK – NOVI PETAK Možete li zamisliti da radite samo 4 dana? Hrvatska uvela 'kurzarbeit'

Zbog pandemije koronavirusa, odnosno njenih ekonomskih posljedica izazvanih zatvaranjem brojnih gospodarskih subjekata te smanjenom robnom razmjenom s inozemstvom, hrvatska je Vlada tijekom prošle godine donijela niz mjera kojima je nastojala zaštititi gospodarstvo, ali i očuvati radna mjesta. Jedna od njih, o kojoj se naročito govorilo tijekom ljeta, jest skraćivanje radnog vremena.
pandemija

OD PONEDJELJKA Ovo su sva pravila koja očekuju kafiće i restorane, nadajmo se da će i u nas uskoro doći do popuštanja

Nakon tri mjeseca, ugostiteljski objekti od ponedjeljka ponovno smiju raditi, ali samo na terasama. Odluku neće primijeniti u žarištima u Dubrovniku i okolici
sezona

OGROMAN PAD TURIZMA U GODINI PANDEMIJE Tijekom prošlog ljeta stiglo je upola manje love nego godinu ranije

Prihode od turizma u 2020. pandemija koronavirusa je gurnula godinama unazad. Točnije, na kriznu 2009. godinu, kada je Hrvatska od turizma primila oko 5 i pol milijardi eura. U godinama koje su slijedile taj iznos je samo rastao – sve do pandemije, gdje se strmoglavio.
pandemija

USUSRET POPUŠTANJU Ministar Beroš: Pogorša li se situacija povlačit ćemo odluke

Danas je točno godinu dana od pojave prvog slučaja zaraze covida-19 u Hrvatskoj. Dosad je hospitalizirano više od 28.000 covid pacijenata te je oboljelo i oko 13.000 zdravstvenih djelatnika. 
popuštanje

Čeka li nas normalno ljeto? Sociolog objašnjava kako ćemo raditi, živjeti i uživati

S lijepim vremenom i dolaskom proljeća, a uz povoljnu epidemiološku situaciju, možemo očekivati daljnje popuštanje protuepidemijskih mjera. Danas je na sjednici Vlade premijer Andrej Plenković najavio da bi se od ponedjeljka, 1. ožujka, omogućio rad ugostiteljima na terasama kao i održavanje sportskih treninga u zatvorenim prostorima. A s pojačanom kampanjom cijepljenja i postizanjem barem 50-postotne procijepljenosti stanovništva na pomolu bi bilo i normalno “turističko” ljeto. Ipak, pandemija koronavirusa i dalje traje, i oprez je još uvijek potreban.
OSMIŠLJENA KAMPANJA

OVAKO ĆE HRVATSKA PRIVLAČITI TURISTE Predstavljen projekt Safe stay in Croatia (VIDEO)

Na danas održanoj konferenciji za medije ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac i direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić predstavili su projekt Safe stay in Croatia, web platformu putem koje svi zainteresirani dionici mogu pronaći informacije o tome što Safe stay in Croatia predstavlja, preuzeti sigurnosne oznake i ostaviti svoje dojmove.
suradnja

PRIJATELJSKI ODNOSI Direktorica TZ Ana Hrnić ugostila indijskog veleposlanika

U četvrtak, 25.veljače, ured Turističke zajednice grada Dubrovnika posjetio je veleposlanik Republike Indije u Hrvatskoj, Njegova Ekscelencija , gospodin Raj Kumar Srivastava.
oko dvije kune

Od ponedjeljka poskupljuju cigarete

Od 1. ožujka država će podići trošarine na duhanske proizvode i duhanske prerađevine. To znači i veće cijene cigareta, duhana ili grijanih duhanskih proizvoda (razmjerno nove zamjene za cigarete koja se sastoji od držača i duhanskog umetka).
covid mjere

POTVRDIO PLENKOVIĆ Otvaraju se tarace i ublažavaju se mjere u sportu

Na sjednici Vlade premijer je potvrdio kako planiraju početkom ožujka dopustiti rad taracama ugostiteljskih objekata uz pridržavanje mjera. 
Učitaj još vijesti