'

Nova kovanica od 2 eura vrijedi čak nekoliko tisuća eura

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Pixabay
Postoje neke rijetkosti među kolekcionarima novčića. Nova kovanica od 2 eura za 175. godišnjicu ustava Paulskirche sada je izazvala pompu među kolekcionarima.

Nova kovanica od 2 eura proizvedena je za 175. obljetnicu ustava Paulskirche. Izdano je ukupno 30 milijuna primjeraka, što je zbunilo svijet kolekcionara novčića. Na poleđini kovanice prikazana je Paulskirche s natpisom "Paulskirchenverfassung 1849". Ispod je godina izdanja kovanice 2024. a država u kojoj je kovanica izdana je Njemačka. I na kraju, simbol koji označava u kojoj je kovnici novčić proizveden. U ovom slučaju predstavljen je slovima A, D, F, G ili J.

S vanjske strane ugravirano je dvanaest europskih zvijezda. Naposljetku, umjetnik se ovjekovječio na kovanici. Na kovanici su ukrašeni inicijali Bode Broschata, umjetnika iz Berlina javlja Giga.de.

Ukupno postoji 30 milijuna primjeraka ovog posebnog novčića i vjeruje se da bi novčić mogao povećati svoju vrijednost u budućnosti. Posebno se kaže da su tiskarske pogreške vrjednije jer su rijetke.

To se već može  vidjeti na eBayu. Već postoje prve ponude. Mnoge ponude počinju s predloženom cijenom u rasponu od četiri znamenke, ali brzo idu do raspona od pet znamenki. Hoće li kolekcionari biti spremni platiti ove cijene u skoroj budućnosti, ostaje za vidjeti.

Popularni Članci