NITKO NIJE NA RESPIRATORU Vili pobrkao Dubrovnik s Dubravom

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Borna Filic/PIXSELL
Ministar Vili Beroš jutros je na konferenciji za javnost Nacionalnog stožera kazao kako je jedan pacijent u Dubrovniku na respiratoru, no sada je stigao demant iz županijskog Stožera odakle su poručili kako nijedan pacijent koji je obolio od koronavirusa  nije na respiratoru u Općoj bolnici Dubrovnik. 

"Radi se o Dubravi, ne o Dubrovniku, dakle kod nas nema nijedan pacijent koji je obolio od koronavirusa na respiratoru. Radi se o pacijentu u bolnici Dubrava," izjavio je župan Nikola Dobroslavić na jutrošnjoj konferenciji za medije i tako demantirao navode ministra dodavši kako je riječ o lapsusu. 

„Od dvoje novozaraženih, jedna je osoba hospitalizirana, a jedna osoba je puštena na kućnu njegu u izolaciju. Dakle to je i dalje ukupno sedam hospitaliziranih i svi su dobrog općeg stanja,“ kazao je ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik dr. Marijo Bekić. 

Točnost u izvještavanju u situacijama poput sadašnje je od iznimne važnosti, no svakako treba razumjeti osobe koje vode Stožer i ostale ključne institucije u borbi protiv koronavirusa gdje se informacije mijenjaju iz sata u sat. Tako je Dubrovački dnevnik jutros prenio izjavu ministra koja je bila pogrešna s obzirom na to kako je zamijenio Dubrovnik i Dubravu, ali i pogrešne brojke Nacionalnog stožera o broju oboljelih jučer, s obzirom na to kako je Nacionalni stožer najmanje dva dana pogrešno pribrojavao oboljele osobe u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Također, Ana Soldo, predsjednica Hrvatske liječničke komore, istaknula je u emisiji na HRT4 kako su u Dubrovniku oboljele dvije ljekarnice što su prenijeli i ostali mediji, a što je naposljetku demantirano. Pogrešne izjave ključnih osoba vrlo često bivaju objavljenje u medijima, ali što je od izuzetne važnosti, često bivaju demantirane u vrlo brzom roku, imajući na umu kako javnost ima pravo na točne i egzaktne podatke tijekom ove krize.

Popularni Članci