Nakon što su razorili kultni zagrebački klub Saloon, Cibona i Grad Zagreb priznali pogrešku

Autor: Petar Ipšić Autori fotografija: Maro Srezović, Facebook
Nakon što je nasilnim upadom privatne tvrtke Klokan, devastiran i potpuno uništen interijer kultnog zagrebačkog kluba Saloon odgovorni čelnici grada Zagreba i Košarkaškog kluba Cibona priznali su u odgovoru na pisani upit Indexa kako su napravili propust koji sada pokušavaju ispraviti, piše Ilko Ćimić.

Iako priznaju krivicu, za sada nema odgovora na pitanje tko će odgovarati zbog štete koja je nanesena obitelji Srezović koji godinama upravljaju Saloonom. 

Nakon što je Index čelnike Grada Zagreba i KK Cibona suočio s dokumentacijom oko Saloona ispostavilo se da Cibona nije smjela potpisati s privatnom tvrtkom ugovor o podnajmu prostora na Tuškancu, popularnog Saloona.

Podsjetimo kako je u listopadu prošle godine tvrtka Klokan, osnovana samo par mjeseci prije, nasilno ušla u Saloon tvrdeći da imaju pravovaljan ugovor za najam prostora kojeg su potpisali s s KK Cibona. Taj dokument na koncu se pokazao nevažećim.

Obitelj Srezović u dugogodišnjem je sudskom sporu s Gradom Zagrebom oko prostora kojim upravljaju još od 1970. godine, a Upravni sud nedavno im je omogućio da sami pokrenu proces legalizacije prostora na Tuškancu, a ne Grad Zagreb.

Obitelj Srezović pokrenula je niz sudskih postupaka, a jedan od njih koji nestrpljivo očekuju je i odluka suda o smetnji posjeda. Nadaju se povratku u prostor, naknadi štete te konačnom kraju ove pravne zavrzlame.

Više pročitajte na Indexu

Popularni Članci