NAJTEŽA KAZNA DOSAD Vozio pijan, bez dozvole i pod zabranom, evo što ga čeka

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Vedran Pervan
Zadarska policija je priopćila da je na Prekršajni odjel Gračac u sastavu gospićkog Općinskog suda dovela 24-godišnjeg vozača Volkswagena gospićkih registracija, koji je jučer u Gračacu zaustavljen prilikom policijskog pojačanog nadzora brzine kretanja na prometnicama.

Policija mu je alkotestiranjem izmjerila 1,97 promila alkohola u krvi, a vozio je i prije stjecanja prava na upravljanje te pod zabranom upravljanja vozilom B kategorije.

Nakon žurnog prekršajnog postupka kažnjen je bezuvjetnom kaznom zatvora od 90 dana i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije od 24 mjeseca.

Podsjećaju na nove odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama, koje predviđaju snažnije kažnjavanje počinitelja osam najtežih prekršaja za koje je utvrđeno da uzrokuju najveća i najteža stradavanja u prometu.

To su prekoračenje dozvoljene brzine kretanja u naseljenom mjestu za više od 50 km/h, vožnja u suprotnom ili zabranjenom smjeru na autocesti, brzoj cesti i cesti namijenjenoj isključivo za promet motornih vozila, namjerni prolazak kroz crveno svjetlo, odnosno prolazak kroz crveno svjetlo bez smanjenja brzine, povećanjem brzine ili prolazak kroz dva ili više crvenih svjetala, piše Jutarnji.

Popularni Članci