'

Nadrealni tekst Vučićevog tabloida: 'Izveo je dribling u Dubrovniku, majstor je geopolitike!'

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Sve oči su danas uprte u Dubrovnik gdje se održava summit podrške Ukrajini na kojim prisustvuje i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski. 

Na summitu će sudjelovati i srpski predsjednik Aleksandar Vučić, a informacija o njegovom dolasku praktički se do samog kraja čuvala u tajnosti. Na posebno zanimljiv način je o njegovom dolasku izvijestio tabloid Informer, koji se u javnosti percipira kao medij blizak Vučiću.

Naime, objavili su kako je Vučić 'velemajstor geopolitike' te kako je 'izveo dribling za Dubrovnik' u tekstu naslovljenom 'diplomatska bravura Vučića'.

Informer navodi kako je, na inicijativu predsjednika Srbije, iz zajedničkog teksta Deklaracije koji bi sudionici summita Ukrajina-Jugoistočna Europa u Dubrovniku trebali potpisati, izbačena točka o obaveznom uvođenju sankcija Rusiji.

"Vučić je uspio postići i da u tekstu summita ne piše da je 'mirovni plan Zelenskog jedini za rješavanje ukrajinske krize', nego samo 'jedan od predloženih planova'. Uz to, Srbija svakako neće staviti potpis na ovaj dokument u Dubrovniku ukoliko se ispod njega potpiše i Vjosa Osmani, takozvana predsjednica lažne države Kosovo"; objavio je Informer u nadrealnom napisu.

Popularni Članci