MINISTAR POTVRDIO Djeca nisu otrovana hranom, otrovana su plinom

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ivo Cagalj/PIXSELL
Stanje dvoje otrovane djece iz Italije još je ozbiljno, ali se popravlja, izjavio je ministar zdravstva Milan Kujundžić, potvrdivši kako su djeca otrovana plinom, a ne hranom.

Uz to, neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija, obdukcijski nalaz talijanskog državljanina potvrdio je sumnje da je on umro zbog udisanja ugljikovog monoksida.

"Djeca su i klinički i laboratorijski bolje, no stanje je i dalje  ozbiljno", rekao je Kujundžić Hini nakon što je obišao djecu u KBC-u Split.

Ministar je izrazio zadovoljstvo što su ih liječili vrhunski stručnjaci.

"Uistinu je za pohvalu vrhunska medicina koja im je pružena u KBC Split, gdje je ujedno i Referentni centar za intenzivnu pedijatriju te su dobili optimalnu medicinsku skrb. Tako da je i to sreća da su došli u najbolje ruke", kazao je. 

Kujundžić je dodao kako je Hrvatska kao turistička zemlja što se tiče hrane sigurna te je ponovio da se djeca nisu otrovala hranom.

"To je tako nespretno došlo u javnost, a sada radi štetu Hrvatskoj i hrvatskom turizmu. Dakle, djeca nisu otrovana hranom, otrovana su plinom", rekao je ministar.

Dodao je da tek treba ustanoviti što se to događalo na jahti na kojoj su boravili.

Na konferenciji za medije liječnici su rekli da se po nalazima vidi da je povišena razina karboksihemoglobina u krvi, što može biti posljedica udisanja ugljičova monoksida.

Popularni Članci