'

Milanović: NATO se uključuje u rat u Ukrajini

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Matija Habljak/PIXSELL
Hrvatski predsjednik Zoran Milanović danas je u Tivtu poručio kako neće podržati tzv. NSATU aktivnost poručujući kako se time NATO uključuje u rat u Ukrajini. 

U Tivtu je danas održan summit Procesa Brdo-Brijuni, hrvatsko-slovenske inicijative za pospješivanje suradnje zemalja jugoistoka Europe i njihovog približavanja Europskoj uniji. Sastanku je domaćin bio predsjednik Crne Gore, Jakov Milatović, a nakon summita izjavu medijima dao je i hrvatski predsjednik Zoran Milanović. 

"Rat je otišao od prvog dana u neželjenom i katastrofalnom pravcu za Ukrajinu. Poginulo je i osakaćeno pola milijuna muškaraca i sada je potrebno što? Da ih se još ubije i osakati 50 tisuća? Hoće li to biti dovoljno da se nečiji apetiti zadovolje? Washingtonski, moskovski, je li to dovoljno?", rekao je Milanović konstatirajući kako NATO svojom aktivnošću NSATU ulazi u ratni sukob u Ukrajini. 

"Misija NSATU je misija kojom NATO ulazi u ratni sukob. Stožerno planiranje ratnih potreba u realnom vremenu je ulazak u rat", oštro je izjavio.

"Ukrajinu smo mi svi, a i ja se osjećam odgovornim, gurnuli u katastrofalnu nevolju", izjavio je i poručio da "oni koji žele rat tamo i šalju svoju djecu". On je pak poručio da sukob treba riješiti diplomatskim putem. 

Milanović je izjavio i kako je u Hrvatskoj većina ljudi protiv aktivnog uključivanja u sukob u Ukrajini. On tvrdi da će, osim aktivnosti u Wiesbadenu u Njemačkoj, hrvatski vojnici ići i u Ukrajinu. 

"Onaj tko to skriva, obmanjuje javnost jer građani to moraju znati", rekao je i ponovio kako neće dati suglasnost za sudjelovanje u NSATU. 

Popularni Članci