Milanka Opačić otvorit će konferenciju o pravima djeteta u Dubrovniku

Autor: Petar Ipšić Autori fotografija: Vlada.hr
Potpredsjednica Vlade RH i ministrica Milanka Opačić i glavni tajnik Vijeća Europe Thorbjørn Jagland otvorit će u četvrtak ujutro konferenciju o provedbi Strategije Vijeća Europe za prava djeteta 2012. -2015.

Konferenciju organizira Ministarstvo socijalne politike i mladih Republike Hrvatske i Vijeće Europe,  a održava se u hotelu Excelsior. Usmjerena je na pregled Strategije na polovici programskog razdoblja te joj je cilj procjena napretka postignutog tijekom prve dvije godine njezine provedbe.

U radu konferencije pod nazivom "Odrastanje uz prava djeteta" će između ostalih sudjelovati Solveig Horne, ministrica za djecu, jednakost i socijalnu uključenost iz Norveške, Damir Ljubić, ministar za ljudska prava i izbjeglice iz Bosne i Hercegovine, Dominique Bertinotti, francuska ministrica zadužena za pitanja obitelji, Radosław Mleczko, poljski zamjenik ministra rada i socijalne politike, Dejan Levanič, državni tajnik, Ministarstvo rada, obitelji, socijalnih poslova i jednakih mogućnosti, Slovenija, Aynur Sofiyeva, zamjenica predsjedavateljice Državnog odbora za pitanja obitelji, žena i djece iz Azerbajdžana i drugi uvaženi gosti.

Svečano otvaranje je 27. ožujka u 9.30  sati kad će potpredsjednica Vlade RH i ministrica Milanka Opačić i glavni tajnik Vijeća Europe Thorbjørn Jagland održati pozdravne govore. 
 
Konferencija za cilj ima procjeniti trajne potrebe i utvrđivanje prepreka u provedbi standarda prava djece, kao i načina njihova savladavanja.Njome  će se predložiti prioritetne aktivnosti za preostale dvije godine te dalje istražiti sinergije među interesnim skupinama na nacionalnoj i međunarodnoj razini, s ciljem jačanja važnosti i utjecaja različitih inicijativa.

Popularni Članci