test

Meteorolozi najavljuju veliku promjenu vremena, evo što nas čeka do kraja tjedna

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grgo Jelavić/ Pixsell
Vremenska prognoza za ovaj tjedan ukratko kaže da nas do sredine tjedna očekuje stabilno i sunčano vrijeme, a na kopnu će biti uz maglu, dok se od četvrtka očekuje jačanje oborina.

Vremenska prognoza za ovaj tjedan ukratko kaže da nas do sredine tjedna očekuje stabilno i sunčano vrijeme, a na kopnu će biti uz maglu, dok se od četvrtka očekuje jačanje oborina, piše RTL.

Danas prijepodne na zapadu unutrašnjosti bit će nešto oblačnije, dok će na istoku i Jadranu od jutra biti pretežno sunčano, na krajnjem jugu i potpuno vedro. Puhat će slab, u Slavoniji i umjeren sjeverozapadnjak, a uz obalu slaba od umjerena, u Dalmaciji povremeno i jaka bura i sjeverni vjetar.

Poslijepodne će se i na zapadu unutrašnjosti razvedravati, a na jugu ostaje većinom vedro, ali i vjetrovito uz povremeno jaku buru. Temperatura u kopnenim predjelima između 4 i 10, a n Jadranu od 10 do 15 stupnjeva, stoji u prognozi RTL-a.

U srijedu će na kopnu biti stabilno i većinom sunčano, ali ujutro česta magla, a potkraj dana će se jače naoblačiti pa će u četvrtak biti oborina na granici kiše i snijega, a u gorju će ponegdje pasti i desetak centimetara novog snijega. Ostaje hladno, osobito ujutro nakon vedrijih noći, odnosno u srijedu i zatim opet za vikend.

Na Jadranu sredinom tjedna sunčano uz južinu i razmjerno toplo, ali već potkraj srijede jače naoblačenje s kišom, u četvrtak lokalno i obilnom. Od petka jača bura pa će biti vedrije, ali i hladnije, piše prognostičarka RTL-a Damjana Ćurkov.

HRT u svojoj prognozi naglašava da će ovog tjedna vrijeme biti primjereno dobu godine. "Pri čemu će oborina biti malo, ali će na kopnu biti i snijega, i to ne samo u gorju", stoji u prognozi HRT-ove meteorologinje Dunje Plačko-Vršnak.

Popularni Članci