Markotić posebno upozorenje uputila stanovnicima juga: Nećemo izgubiti sezonu, barem će je Hrvati popuniti

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Stanzl/PIXSELL
Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "dr. Fran Mihaljević", navela je da, unatoč činjenici da je Hrvatska danas zabilježila najveći skok broja oboljelih (96) od pojave koronavirusa, nema mjesta panici, ali i poseban apel uputila stanovnicima Dalmacije i juga.

"Panika je nešto negativno, ali treba biti razuman. Treba vidjeti gdje se i zbog čega se pojavio taj veći broj. Dvije stvari smo identificirali. Putovanje u Tursku i porast na jugu Hrvatske. Kontinuirano apeliramo na one koji još misle da se to događa nekom drugom i da se njima neće dogoditi, da to nije tako. Štitimo sebe - štitimo druge", kazala je Markotić i ponovila molbu građanima, posebno sada onima na jugu, da se pridržavaju svih mjera zaštite.

"Drugačije ne možemo štititi ovaj sustav koji smo svi zajedno jako dobro štitili dosad", rekla je Markotić gostujući u RTL Danas i dodala da se veliki broj ljudi "vrlo pametno i dobro" pridržava mjera.

"Mislim da bi to svi zajedno mogli jako dobro odraditi, s obzirom da se širi bolest na jugu. Ajde neka se strpe i neka pokušaju spriječiti da se širi korona, a onda ćemo mi svi furešti zajedno s njima na naše more i na nećemo izgubiti sezonu. Barem će je Hrvati popuniti", kazala je Markotić te dodala da smo dobri u ovoj utakmici i da ćemo moći biti prezadovoljni ako i u ovoj utakmici na kraju budemo drugi na svijetu.

Popularni Članci