Marić objavio kad kreće isplata povrata poreza

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Dino Stanin/PIXSELL
Ministar financija Zdravko Marić objavio je danas na konferenciji za medije kako će ove godine isplata povrata poreza krenuti u svibnju, što je ranije nego proteklih godina.

"S obzirom na to da kraj veljače pada u nedjelju, svi će stići podnijeti papire za povrat poreza. Velika većina obveznika ne treba sama podnositi poreznu prijavu, već će to napraviti umjesto njih Porezna uprava. Ovo posebno utječe na mlade koji imaju poreznu olakšicu. Kad gledamo iz današnje perspektive, odluka da ne idemo na mjesečnoj razini već na godišnjoj na poreznu olakšicu mladima čini se dobrom jer daje poticaj mladima", rekao je Marić, a piše Index

Država će u ovoj godini građanima koji su lani preplatili porez na dohodak i prirez vratiti oko dvije milijarde kuna, što je znatno više nego u prošloj godini, doznao je Index od Porezne uprave.

Lani je država na ime preplaćenog poreza, pokazuju podaci Ministarstva financija, građanima vratila 1.2 milijarde kuna. Ove godine bi im trebala vratiti oko 800 milijuna kuna više. Zaposleni koji očekuju povrat preplaćenog poreza na dohodak u najvećem broju slučajeva ne moraju podnositi poreznu prijavu, a oni koji to moraju ili žele, imaju rok do 1. ožujka.

Popularni Članci