KOTROMANOVIĆ STAO U OREPIĆEVU OBRANU 'To s topničkim dnevnicima je besmislica'

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Tomislav Karamarko novinarima je rekao da ministra unutarnjih poslova Vlaha Orepića treba pitati zašto je kao uspomenu čuvao “topnički dnevnik” podsjetivši: “Ušli smo tada u jednu krizu tražeći te dnevnike i materijale i onda se to kod njega pronađe.”

Karamarko zna o čemu govori jer je tada bio ministar unutarnjih poslova. Bilo je to 2010. kad je radna skupina organizirala opsežnu akciju potrage za “topničkim dnevnicima” za potrebe haaškog tužiteljstva, a ne obrane hrvatskih generala, kako je u petak prezentirano u opremi teksta na portalu jutarnji.hr. Tih su dana pretraživani domovi brojnih časnika iz Oluje u potrazi za “dnevnicima”, piše Večernji list.

'To s “topničkim dnevnicima” je besmislica i meni je smiješan taj napad na Orepića', kaže bivši SDP-ov ministar obrane Ante Kotromanović, ratni zapovjednik Operativne grupe Sinj u kojoj je Orepić bio načelnik operative, potvrdivši Orepićevu izjavu za Novu TV da Operativna grupa Sinj nije imala topništvo.

'Ne znam zbog čega je tadašnja Vlada, u kojoj je današnji prvi potpredsjednik Vlade bio ministar unutarnjih poslova, to s topništvom “priznala” na zahtjev iz Haaga premda to nije bilo točno jer je topništvo bilo preraspoređeno na druga područja', obrazlaže Kotromanović podsjećajući kako su časnici bili nepotrebno uznemiravani zbog famozne potrage za “topničkim dnevnicima” jer je vlast zbog zahtjeva Haaškog suda radila presiju da se nađu dokumenti koji zapravo nisu ni postojali, piše Večernji list.

Cijeli tekst možete pročitati ovdje.

Vezane vijesti:  PREDAO IH NA ZAHTJEV POLICIJE Ministar Orepić čuvao dio 'topničkih dnevnika' kao suvenir

Popularni Članci