KORONA U HRVATSKOJ U Zagrebu potvrđen slučaj virusa, radi se o zaposleniku Ericssona Nikole Tesle

Autor: Nikša Klečak
"Riječ je o mlađem čovjeku, nalazi se u Klinici za infektivne bolesti 'Fran Mihaljević' u Zagrebu", potvrdio je premijer Andrej Plenković nakon sjednice stožera za koronavirus. Kazao je kako je hospitalizirani muškarac u dobrom stanju. 

"Danas u 11:30 smo dobili rezultate za hrvartskog državljanina koji je boravio u Milanu između 19. i 21. veljače. On pokazuje znakove blaže bolesti, poduzimamo mjere opreza", rekao je Beroš.

Prvi potvrđeni slučaj zaraze koronavirusom je radnik Ericssona Nikole Tesle, potvrđeno je u priopćenju za medije koji je poslala ta firma.

"Ericsson Nikola Tesla potvrđuje da je osoba koja je zaražena koronavirusom i koja se nalazi u bolnici Fran Mihaljević u Zagrebu zaposlenik kompanije. On je u srijedu 19.2.2020. bio na godišnjem odmoru u Milanu na nogometnoj utakmici. Zaposlenik je u petak bio na radnom mjestu u Zagrebu. Prema nama dostupnim informacijama od strane obitelji, u nedjelju 23.2.2020. zaprimljen je u bolnicu sa simptomima bolesti, a naknadno je utvrđena prisutnost koronavirusa.

U kompaniji je pokrenut postupak djelovanja predviđen za ovakve krizne situacije te smo u direktnom kontaktu sa stručnim tijelima i službama."

Index doznaje kako je mladić u petak bio na poslu. U Milanu je bio na nogometnoj utakmici Lige prvaka između Atalante i Valencije. Tamo se zaputio 19. veljače s djevojkom. Index je razgovarao s njegovim kolegama koji su rekli kako je već u petak pokazivao određene simptome, no to je pripisivao prehladi ili gripi. Djevojka i svi ostali ljudi s kojima je zaraženi muškarac bio u kontaktu tek će biti testirani.

Popularni Članci