test

Kolike božićnice daju državne tvrtke? Zaposlenici HEP grupe imaju najviše razloga za veselje

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grgo Jelavić/PIXSELL
Božić je za točno četiri tjedna, a sve je bliže i početak prosinca, što za mnoge znači i nova plaća, a pored toga i božićnica.

Danas.hr doznao je koliko će široke ruke prema zaposlenicima biti državne tvrtke.

Iz HEP-a će bogato nagraditi svoje zaposlenike, a kako kažu, kolektivnim ugovorom nije predviđena isplata 13. plaće.

"Sukladno Kolektivnom ugovoru i Sporazumu sa sindikatima, povodom Božića radnicima društava HEP grupe isplatit će se iznos od 497,71 eura po radniku."

Što se pak tiče Hrvatskih autocesta, otkrivaju da će božićnicu kod njih dobiti ukupno 2623 radnika.

"Božićnica je definirana Kolektivnim ugovorom. Sukladnom ugovornim obvezama Hrvatske autoceste isplatit će jednokratni dodatak na plaću (božićnica) u neoporezivom iznosu od 132,72 eura neto", poručili su iz HAC-a.

Iz Hrvatske pošte su pak odgovorili kako u "ovom trenutku još nije donesena odluka o isplati jednokratne prigodne nagrade, odnosno božićnice."

S druge strane u Hrvatskim željeznicama na sve radnike izdvojit će se milijun i 102 tisuća eura.

"Sukladno Kolektivnom ugovoru radnicima HŽ Infrastrukture d.o.o. će biti isplaćena božićnica za 2023. u iznosu od 220 eura. HŽ Infrastruktura ne isplaćuje 13. plaću", odgovorili su iz HŽ-a.

Upitali su i INA-u, koja je u djelomičnom vlasništvu države. Kažu da će svojim radnicima dati božićnicu od 331,81 euro, ali i dar za djecu u iznosu od 132,72 eura.

"Isplatom božićnice obuhvaćeni su svi radnici u društvima INA Grupe, odnosno više od 8500 radnika", zaključili su za Danas.hr.

Popularni Članci