Izvor iz DP-a kaže da ih Plenković pokušava preveslati: "Skakao je kao da mu oči čupate!"

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Davor Javorovic/PIXSELL
Novi krug pregovora Domovinskog pokreta i HDZ-a održat će se u ponedjeljak i to opet u Banskim dvorima. Iz Domovinskog pokreta tvrde da nema raskola unutar stranke i da će svih 13 novoizabranih zastupnika ostati ujedinjeni. No, izvor iz DP-a za Jutarnji tvrdi da pregovori s HDZ-om nisu daleko odmaknuli.

"Neću vam lagati, pregovori nisu daleko odmaknuli. I dalje nije jasno tko će formirati saborsku većinu. I tako će biti sve dok Plenković ne shvati da će se morati odreći svog Milorada Pupovca i SDSS-a. Prije sastanka s Plenkovićem i njegovim pregovaračkim timom, mi ćemo u ponedjeljak prijepodne održati još jedan sastanak s predstavnicima SDP-a, na kojem ćemo vidjeti možemo li formirati novu saborsku većinu bez HDZ-a", kaže izvor iz DP-a za Jutarnji.

"Ne bojimo se novih izbora", poručio je i rekao da razgovori s SDP-om nisu farsa i da su svi scenariji mogući.

Izvor iz DP-a: Plenković Pupovca voli više nego vlastitu suprugu

Jedan član DP-a i sudionik pregovora rekao je jučer za RTL da se na sastanku u srijedu gotovo cijelo vrijeme govorilo upravo o manjinskim zastupnicima.

"Plenković nas je cijeli sastanak lomio. Pupovca voli više nego vlastitu suprugu, na naše argumente skakao je kao da mu oči čupate", kaže pregovarač iz DP-a. 

Iz DP-a kažu da ih je premijer na sastanku pitao bi li imali nešto protiv da jedan koalicijski sporazum HDZ potpiše s DP-om, a drugi s manjinama - što u DP-u vide kao pokušaj prijevare. "Plenković nas želi preveslati. Nije šija nego vrat. Na to ne možemo pristati", poručuju.

Popularni Članci