Izvadite debele kapute i osigurajte barke jer stiže prava zima

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Idućih dana dašak zime. Bit će razmjerno hladno, do utorka na kopnu i većinom oblačno, mjestimice uz malo snijega, koji je uz slabu kišu moguć i ponegdje na sjevernom Jadranu.

Osjet hladnoće početkom novog tjedna u unutrašnjosti će pojačavati umjeren i jak sjeveroistočni vjetar, na Jadranu često jaka bura s olujnim, u ponedjeljak često i orkanskim udarima. Od srijede vjerojatno stabilno, čak i pretežno sunčano, ali će temperatura zraka i dalje biti niža od prosječne za ovaj dio siječnja, osobito tijekom noći i jutara sa slabijim vjetrom, sažeta je tjedna prognoza koju je za HRT-ovu pripremila Tomislava Hojsak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

U Dalmaciji djelomice sunčano, uz postupno naoblačenje popodne. Pritom malo kiše može pasti na vanjskim otocima i otvorenom moru. Umjereno jugo popodne će okretati na buru i jačati. Dnevna temperatura oko 10 °C, u unutrašnjosti oko 7 °C.

I na jugu Hrvatske prijepodne sunčana razdoblja, a zatim oblačnije, uz malo kiše na otocima i otvorenom moru. Umjeren sjeverozapadni vjetar popodne će okrenuti na jugo, a u noći na buru. Temperatura zraka između 6 i 11 °C.

Idućih dana na kopnu razmjerno vjetrovito, osobito u ponedjeljak uz umjeren i jak sjeveroistočni vjetar. Prevladavat će oblačno, mjestimice uz povremeni slab snijeg. U utorak prestanak oborine, prema kraju dana i razvedravanje, a zatim će prevladavati sunčano uz hladno jutro.

Na Jadranu uglavnom suho i vjetrovito. Puhat će jaka bura, na udare i olujna, u ponedjeljak često i orkanska. Malo kiše i snijega još u ponedjeljak može pasti u Velebitskom kanalu. U utorak razvedravanje, a od srijede pretežno sunčano. Temperatura zraka primjerena zimi, a jak vjetar dodatno će pridonositi osjetu hladnoće – prognozirala je za HRT Tomislava Hojsak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Popularni Članci