ISKORISTILI SATIRU DUBROVAČKOG DNEVNIKA Suluda teorija koju su iz Croatia Airlinesa demantirali: Ne raspršujemo chemtrails!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: A.Č.
Društvenim mrežama širi se vijest naslovljena 'I avioni Croatia Airlinesa ugradili retrofilni raspršivač – po milji raspršenog Chemtrailsa (trovanja građana) dobivaju 235,73 EUR-a! Za ovo znaju i Kolinda i Plenković!'.

U tekstu objavljenom na portalu 'Istinomprotivlaži.com' navodi se:

''Naš'' avioprijevoznik Croatia Airlines d.d. i još nekoliko cionističkih avio kompanija ugradili su sustav za raspršivanje chemtrailsa - retrofilni raspršivač koji se montira na pilon, a nalazi odmah iza ispušnog ventila motora aviona. Već smo pisali da su raspršivači montirani na 10-ak cionističkih avio kompanija, kao ispomoć vojnim pilotima u špricanju chemtrailsom: British Airways, Qatar, Continental, Air China, Lufthansa, Air berlin, Austria airlines,Qathar Pacifik, Emirates...

Naravno, zamijenili su slike ovih aviokompanija (ponovno ih vraćamo) koje nas truju chemtrailsom, sa slikama koje nemaju veze sa ovom objavom! To nam stalno rade! 

Kako tvrdi izvor, Croatia Airlines je sve do 2012. godine ostvarivala gubitke. Za 2012. godinu iznosili su 488 milijuna kuna, da bi potom zajedno s japansko-američkim konzorcijem za chemtrailse 'Poshipu limited' ušla u sustav, kao članica Star Alliance grupe. Nakon ugrađivanja raspršivača na svojim zrakoplovima za 2013. godinu, zabilježila je dobit veću od 7,5 milijuna kuna.

Naglasak raspršivanja stavljen je na Hrvatsku pa je to upravo razlog zašto je Croatia Airlines ukinula direktnu liniju Dubrovnik – Frankfurt, a uvela Osijek – Zagreb! Jer, Slavoniju treba potpuno uništiti, a Slavonce rastjerati kako bi se očistio prostor za zločinački Monsanto", navodi se.

Komentar tih navoda Faktograf je zatražio od Croatia Airlinesa.

„Informacije koje navodite u cijelosti su netočne i neutemeljene“, rečeno im je iz Croatia Airlinesa.

Napominju i da „tvrtka aktivno sudjeluje u provedbi svjetske strategije zrakoplovstva za zaštitu okoliša i podržava sve mjere kojima se pridonosi smanjenju onečišćenja u civilnom zrakoplovstvu. U svom razvoju tvrtka se vodi načelima održivoga razvoja u sljedećim glavnim područjima – odabiru flote i primjeni odgovarajućih procedura koje smanjuju potrošnju goriva i emisiju CO2 te buku“.

Inače, originalna verzija teksta objavljena je na portalu Dubrovački dnevnik, no portal “Istinom protiv laži” iz njega je izbacio ključnu rečenicu. Naime, na samom kraju teksta navedeno je da je riječ o satiri.

'Radi se o šaljivom sadržaju Dubrovačkog dnevnika', napisali su na kraju teksta objavljenog još 2015. godine.

Nekoliko godina kasnije, izmijenjenu verziju teksta, prezentiranu kao teoriju urote, preuzeo je već spomenuti portal, ali i portal Zagrebački list.

Faktograf je nedavno iscrpno pisao o mitu zvanom chemtrails koji uporno živi, premda je razobličen nebrojeno puta od strane znanstvene zajednice. Časopis Nature je tako utvrdio da čak 40 posto Amerikanaca vjeruje da je ova teorija zavjere djelomično ili u potpunosti istinita. Više o raskrinkavanju te teorije urote možete pročitati ovdje.

Popularni Članci