Evo kad će javnosti biti predstavljene nove strože mjere

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: NK
U posljednja 24 sata zabilježeno je 3603 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 20691 Među njima je 2136 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 240 pacijenata. Preminulo je 56 osoba. Danas se održava sastanak užeg kabineta Vlade.

Teme razgovora su nove mjere u borbi protiv koronavirusa. Ministri će danas na sastancima razmotriti sve aspekte i potencijalne učinke pojedinih mjera, a konkretne mjere javnosti će se predstaviti na sutrašnjoj sjednici Vlade.

Nove mjere će trajati 4 tjedna, do božićnih blagdana, a tek će se onda razmišljati o rasterećenju ukoliko to dopusti epidemiološka situacija.

Epidemiolog Bernard Kaić napisao je dokument koji je još prošloga tjedna predstavljen ministrima, a na temelju kojega su oni predlagali mjere po svojim resorima.

Mjere se odnose na ugostiteljstvo, kulturu, sport, školstvo, javni prijevoz, javlja N1.

Mjere će, očekuje se, biti predstavljene do kraja radnog tjedna, a na snagu bi mogle stupiti već u petak u ponoć ili, najkasnije, u subotu u ponoć, neslužbeno doznaje N1.

Popularni Članci