DUBROVAČKIM HDZ-OVCIMA SE NE PRIČA O PRESUDI Jedni ne žele komentirati, drugi su nedostupni

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Dubrovački dnevnik
Dubrovački HDZ-ovci nisu danas baš raspoloženi za razgovore s novinarima po pitanju presude za aferu Fimi media prema kojoj su njihovi stranački kolege proglašeni krivima, kao i sama stranka.

Tako predsjednik županijskog HDZ-a Branko Bačić nije htio komentirati presudu. Kako kaže, o tome bi riječ trebala dati središnjica, a ni on sam, iz svog osobnog ugla, nije htio komentirati slučaj.

Istog je mišljenja i novopečeni predsjednik gradskog HDZ-a Mato Franković koji je kazao kako je izjavu za medije već dao predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko te kako zbog toga radije ne bi komentirao presudu.

Europarlamentarku Dubravku Šuicu nismo uspjeli dobiti na mobitel, dok je predsjednik Gradskog vijeća Niko Bulić cijelo jutro nedostupan.

Razlog izostanku reakcije mogla bi biti i zabrana javnog istupanja HDZ-ovaca bez dozvole glasnogovornice stranke Dajane Antonije Bebek i koordinacije sa stranačkom PR službom. Naime, ova je odluka nedavno donesena, a svi koji je se ne budu pridržavali, bit će sankcionirani u skladu sa Statutom. 

Podsjetimo, za izvlačenje novca iz državnih tvrtki krivima su proglašeni bivši premijer Ivo Sanader, zatim Mladen Barišić, Ratko Maček, Branka Pavošević i Nevenka Jurak te HDZ kao prva politička stranka optužena za korupciju. 

Popularni Članci