DAMIR ŠKARO Dubrovački zet uhićen zbog silovanja, žrtva opisala jezive detalje

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Prva ovosezonska emisija 'Provjereno' ovoga četvrtka donosi ispovijest zaposlenice najvećeg hrvatskog autokluba koja optužuje svoga šefa, Damira Škara, za silovanje. 

Riječ je o bivšeg saborskom zastupniku HDZ-a, osvajaču olimpijske medalje u boksu, poduzetniku i predsjedniku autokluba Siget, čija je supruga inače iz Dubrovnika. Prema najnovijim informacijama, jutros je i uhićen zbog optužbe za silovanje zaposlenice.

Za nju je to bila radna subota, dan na poslu kao i svaki do tada. Sjedila je, kaže, preko puta šefa. Kada su završili, ustala je i krenula prema izlazu. Fizički neusporedivo jači od nje, bivši boksački olimpijac, tvrdi ona, nije posustajao u namjeri da dobije što želi, a što se više odupirala, priča da je on bio agresivniji.

„On je mene doslovno napao s leđa, primio me oko struka, nabio me na sebe i u tom trenutku mi je ruku stavio u grudnjak. Obje ruke stavio iza leđa, stavio me u klinč, s lijevom rukom je držao moje obje ruke, situacija je bila da se nisam mogla istrgnuti. Molila sam ga da prestane, onda mi je rekao da nemam ja šta govorit da prekine, ja ću radit šta ja hoću, a budeš li nastavila, bacit ću te na krevet i silovat ću te“, prepričala je žena za 'Provjereno'.

"Ja sam se pokušala izvući, međutim zabio mi je ruku ispod haljine, gurnuo mi ruku u gaće... Najgore od svega što se nisam uspjela izvući. Rekla sam mu da prekine, da stane, što sam ja više dolje klizila to mi je zadirao prste još dublje'', priča žena, prenosi Dnevnik.

Škaro na društvenim mrežama ističe dobre odnose s premijerom i predsjednicom, koja mu je čak pisala recenziju knjige. Više od svega ističe ljubav prema Bogu. Velik broj njegovih statusa na društvenim mrežama vjerskog je karaktera.

„Ja sam dva dana doma plakala. Nisam prijavila odmah zato što se tog čovjeka bojim, za sebe i za svoju djecu, da meni ili njima nešto ne napravi. Rekla sam svojim roditeljima što se desilo, tata je htio da odmah idemo na policiju, ali mene je bilo strah i sram“, rekla je za 'Provjereno'.

Čula je da nije jedina. Zaposlenice su, prema saznanjima ekipe 'Provjerenog', nerijetko iz Škarovog ureda izlazile uplakane. Ona tvrdi kako su ga se zaposlenice bojale i dogovarale da zajedno odlaze s posla zbog toga. Nitko mu se, do ove žene, nije usudio suprotstaviti. A i ona se na to jedva odlučila. Nije mu dugo trebalo, nekoliko sati nakon što je ona izašla iz policije doznao je što se događa, prepričava ona.

Nekoliko sati nakon što ga je žrtva prijavila policiji, dobila je Škarova poruku s pitanjem: 'Kako su ti djeca?'

Napad za koji zaposlenica optužuje Škara dogodio se 10. kolovoza. Policiji ga je prijavila dva dana kasnije. Ni dva tjedna kasnije nisu mu ušli u trag.

Naknadno su ipak raspisali tjeralicu za Škarom jer ga nisu pronašli na poznatim adresama u Zagrebu. Bio je u Bosni i Hercegovini, čije državljanstvo ima, odakle je žrtvi preko posrednika nudio pozamašan iznos za šutnju. Nudio joj je, kaže, 80 tisuća eura, ali nije pristala.

Cijela priča bit će emitirana u emisiji 'Provjereno' u četvrtak u 22:30 na Novoj TV, prenosi Index.

Popularni Članci