DRUGI SLUČAJ Brat zaraženog mladića je pozitivan na koronavirus

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Mladić zaražen koronavirusom, a koji radi u kompaniji Ericsson Nikola Tesla boravio je u Milanu. Bio je na utakmici Lige prvaka. U petak je bio na poslu, a kada je primijetio simptome u nedjelju se javio liječniku.

Sada se nalazi u izolaciji u Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević. Uz njega, u Klinici za infektivne bolesti trenutno je hospitalizirano troje ljudi koji su u fazi testiranja na koronavirus. Iz ostalih dijelova Hrvatske pristiže još uzoraka za testiranje na virus.

Kako javlja Jutarnji list i brat zaraženog mladića je pozitivan na koronavirus. Nalaz njegove djevojke koja je također pregledana negativan je na koronavirus te ona nije zaražena.

Ministar Beroš je pojasnio okolnosti zaraze brata prvog zaraženog. "To je bilo i očekivano, naime brat prvog pozitivnog bolesnika također je pozitivan, također ima lakšu kliničku sliku. Dok je dobro da je njegova djevojka negativna, ona je zadržana i dalje na promatranju pa će se pratiti njeno stanje, rekao je ministar prenosi Index

Inače, jutros oko 7 sati u Split je uplovio trajekt iz Ancone. Policajci s maskama na licima i sanitarni inspektori dočekali su putnike kojih je bilo 80-ak. Svi su pušteni nakon što su rekli odakle dolaze. Uglavnom su dolazili iz donjeg dijela Italije. 

Zadržali su jednog vozača kamiona koji sada čeka sanitarnog inspektora. Kako je Index neslužbeno doznao i on je pušten. "Za nikoga nije bilo razloga za postupanje", rečeno im je na mjestu događaja.

.

Popularni Članci