'

DOSJE JARAK Serijal u Srđanu Mlađanu, 'rođenom ubojici' od kojeg strahuju i policajci

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
Ekskluzivno na platformi Voyo 28. listopada pogledajte prvu epizodu "Srđan Mlađan - Rođeni ubojica" u kojoj Andrija Jarak i Dario Todorović otkrivaju detalje o čovjeku od kojeg strahuju i policajci

Srđan Mlađan rodio se 4. svibnja 1981. godine u Češkom Selu pokraj Petrinje. Nakon što je počeo rat, s obitelji je preselio u Sisak. Osnovnu školu završio je s vrlo dobrim uspjehom i upisao Tehničku školu. Zbog šest negativnih ocjena ispisao se. Već tada je priznao ocu četiri teške krađe. Upisao je ponovno prvi razred, ovaj put u Srednjoj školi u Petrinja, prehrambeni smjer. Prvo polugodište završio je s vrlo dobrim uspjehom, a onda se nešto prelomilo u njemu.

Dvije kolegice iz petrinjske srednje škole pristale su razgovarati za Dosje Jarak o Srđanu Mlađanu, ali skrivenog identiteta. Išle su s "rođenim ubojicom" u razred te godine kad je ubio Elizabetu Šubić i Petra Jančića. Na pitanje čega se prvo sjete na spomen njegova imena odgovorili su - ubojstava. 

"Ubojstava. Nakon toga… Tih određenih trenutaka koje smo provodili zajedno u srednjoj školi… Naježim se sva", rekla je jedna. Petrinjci ga se još boje.

"Mlađan nas je obilježio", dodale su. Činio se kao običan dječak. Bio je stariji od njih. Ni po čemu se nije isticao. Kada je bio u školi, jer je često izostajao, bio je pristojan, kulturan i dobar učenik.

"Pisao je prekrasne sastavke iz hrvatskog", rekla je. Jedan profesor je čak govorio da se ugledamo na njega. Izuzetno je držao do fizičkog izgleda. Znao je cijeli školski sat na tjelesnom pumpati mišiće, 45 minuta bi ponavljao istu vježbu. Uvijek je nosio vojničke hlače i lanac koji je visio preko njih. Kad je došao u njihovu školu, djeca su znala da je ponavljač i problematičan.

"Ja sam ga uvijek zezala, a on je vraćao s režanjem, s pogledima i obično bi se u biti on samo udaljio. I pretežno je bio sam", ispričala je. Onoga dana kad je ubijena Elizabeta, cijela škola je plakala. Nitko nije mogao vjerovati. Tek nakon što se otkrilo tko je ubojica, učenici su počeli slagati kockice i shvatili da su i oni sami cijelo vrijeme bili u opasnosti.

"On je nama cijelo vrijeme davao signale…", otkrile su Andriji Jarku. O kakvim signalima je riječ pogledajte u novoj epizodi Dosjea Jarak - "Rođeni ubojica - Srđan Mlađan".

Ne propustite – nove epizode 'Dosjea Jarak' stižu ekskluzivno na platformu Voyo od 28. listopada!

Popularni Članci