'

DIJAMANTNI JUBILEJ Don Jozo Njavro proslavio 60 godina svećeništva (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Milan Perić
Don Jozo Njavro, dugogodišnji omiljeni svećenik Dubrovačke biskupije u nedjelju je u rodnom Hrasnu, u Svetištu Kraljice Mira, proslavio 60 godina svećeništva.

Na svečanoj misi održanoj za njegov dijamantni jubileja okupio se veliki broj vjernika koji su i na taj način odali priznanje don Jozu za njegov dugogodišnji rad i služenje, javlja Fenix.

Svečanu misu don Jozo je predvodio u koncelebraciji sa don Vinkom Ragužom, župnikom župe Svetišta Kraljice Mira, don Ivom Šutalom, župnikOM župe Čeljevo, don Hrvojem Katušićem, župnikom iz Vela Luke i don Antunom Pavlovićem, župnikom župe Gradac. Ipak, neki su primijetili kako među okupljenima nije bilo službenih predstavnika župe Mokošica i Osojnik gdje je don Jozo bio župnik dugi niz godina, kao niti službenih predstavnika župe Sv.Andrije dje je don Jozo bio župnik od 1991. do umirovljenja.

Prilikom svečanosti pročitana je zahvala dubrovačkog biskupa mons. Roka Glasnovica, a nakon mise uslijedilo je druženje na kojem se don Jozo emotivnim govorom obratio okupljenima. 

Među brojnim poznatim osobama koji su došli čestitati don Jozu za njegov jubilej, bili su i profesor Milan Perić i vaterpolist Miho Bošković kojeg je don Jozo vjenčao.

Don Jozo je rođen 2. lipnja 1937. od oca Nika i majke Božice Šutalo. Pučku školu završio je u Brštanici, gimnaziju u Dubrovačkom sjemeništu, a teološki studij u Zagrebu. Zaređen je u Dubrovniku 29. lipnja 1964. Najveći dio svog života i svećeničke službe provo u Dubrovačkoj biskupiji u kojoj je i dočekao umirovljenje u Župi sv. Andrije na Pilama. Ljubav prema svom rodnom kraju iskazao je i objavom dvaju knjiga od kojih je jedna posvećena Hrasnu i tamošnjem Svetištu Kraljice Mira.

Popularni Članci