Detalji strašne nesreće na A3: 'Oni koji su to vidjeli i dalje su pod stresom' (VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ivica Galovic/PIXSELL
Vožnja autocestom za Josipa i njegovu trogodišnju kćerkicu završila je tragično. Automobil marke Peugeot prvo je skrenuo u zaustavni trak, zatim zelenu površinu, okretao se, probio zaštitnu ogradu a zatim se zapalio. Završili su u vatrenoj stihiji.

Vatrogasci su stigli brzo, već su pomagali vozači koji su se našli u blizini. Nažalost u požaru, otac i kći, izgubili su živote.

"Po dolasku na mjesto događaja automobil je već bio u razbuktaloj fazi. Bio je sav u plamenu. Po riječima očevidaca i naših djelatnika, vozači kamiona su pokušali prići, pokušali gasiti ali zbog visoke temperature sa aparatima za početno gašenje, nisu uspjeli ništa napraviti. Nakon gašenja, utvrdili smo da se nalaze dva tijela izgorena u automoblu", kaže zapovjednik JVP Slavonski Brod Ivan Vuleta za RTL

Josip s obitelji živi već četiri godine živi u Njemačkoj, ali je došao u posjet rodnoj Slavoniji. 

"Ono što možemo potvrditi je to da se radilo o osobnom automobilu njemačkih registracijskih tablica. I da su u automobilu prilkom slijetanja i požara na vozilu smrtno stradale dvije ososbe. Mi nastavljamo dalje rad u suradnji s županijskim državnim odvjetništvom", istaknuo je glasnogovornik PU brodsko-posavske Krešimir Šimić. 

Oni koji su vidjeli samu nesreću i dalje su pod stresom zbog načina na koji je izgledala. 

"Što se tiče temperature, tu budu izuzetno velike temperature, preko 300, 400 stupnjeva celzijevih. Tako da je bez samog vatrogasnog vozila gašenje jako teško. Zbog čega dolazi do ovakvog zapaljenja? Kako je to moguće? Ja pretpostavljam da je do njega došlo zbog udara. On je preletio kroz zaštitnu ogradu, udario u rub kanala", jasno će Vuleta.

A ako se to dogodi i ako ste pri svijesti, valja biti sabran, pružiti pomoć, pokušati spasiti život.

"Ako su osobe prisebne u tome trenutku prilikom slijetanja svakako ne treba paziti samo na materijalnu štetu, razbiti prozori što ptijr izaći iz vozila i izvući ostale putnike koji su se možda nalazili s vama", govori Šimić. 

No Josip i njegova kći, nažalost, nisu mogli izaći iz gorućeg automobila.

Popularni Članci