DANI KARIJERA Studentima RIT Croatia predstavilo se 109 kompanija iz 12 zemalja

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: RIT
Američki koledž RIT Croatia je prvi na ovim prostorima uveo Dan karijera kao sastavni dio nastave za svoje studente. Ove su godine održano je više od 40 raznih aktivnosti u okviru kojih su studenti imali priliku upoznati poslodavce iz više od 12 zemalja

Tradicionalni Dani karijera američkog koledža RIT Croatia ove su se godine održali od 20.- 22. ožujka pod temom "Navigating a Changing Landscape with Confidence".

Ovogodišnje događanje okupilo je više od 1 000 sudionika; organizirano je preko 40 različitih aktivnosti na oba kampusa u kojima je sudjelovalo ukupno 109 kompanija sa preko 200 predstavnika iz 12 zemalja. 

Studenti su imali je priliku povezati se s predstavnicima raznih industrija i istražiti mogućnosti razvoja karijere u dinamičnom okruženju. Prva dva dana događanja bila su posvećena virtualnim interakcijama, dok je posljednji dan bio rezerviran za osobni kontakt i interakciju na kampusima u Dubrovniku i Zagrebu. Na raspolaganju su bila raznovrsna događanja, uključujući panele, radionice, intervjue za studentske prakse, individualne konzultacije i mogućnosti posjete štandova kompanija, pružajući tako studentima priliku za uspostavljanje kontakata i razmjenu iskustava s predstavnicima renomiranih tvrtki.

"Iznimno mi je drago što u okviru naših Dana karijera nastavljamo s dovođenjem predstavnika najuspješnijih domaćih i stranih kompanija koje povezujemo sa studentima. Smatramo da je važno da studenti od prvog dana budu povezani s poslodavcima te da imaju priliku primijeniti svoje teorijsko znanje u stvarnom svijetu. Ovogodišnji Dani karijera pružili su izvanrednu priliku našim studentima da steknu uvid u suvremene trendove i zahtjeve tržišta rada. Kroz interakciju s više od 100 kompanija, studenti su imali priliku proširiti svoju mrežu, razgovarati s profesionalcima iz različitih industrija te čuti o perspektivama i mogućnostima za daljnji razvoj karijere", izjavila je dekanica RIT Croatia, dr. sc. Irena Guszak.

Popularni Članci