DANAS RADE SAMO TRAFIKE, PEKARE I PUMPE Provjerite koje butige neće niti sutra raditi

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: A.Č.
Danas trgovine ne smiju raditi. 

Naime iako je Nacionalni stožer civilne zaštite koji je zabranio rad nedjeljom i praznicima, pravdajući to epidemiološkim razlozima, tu odluku početkom tjedna ukinuo, zabrana rada praznicima je ostala. 

U utorak je Stožer iz svoje odluke o zabrani rada od 24. travnja izbrisao riječ "nedjelja", ali zanimljivo, ostavio je zabranu rada blagdanima i praznicima. To znači da trgovine, po sili odluke Stožera, neće moći raditi ove subote kada pada Dan državnosti koji je HDZ-ova vlada od ove godine prebacila na 30. svibnja.

Kakva to posebna epidemiološka opasnost od virusa kojeg u Hrvatskoj praktički više ni nema prijeti na dane hrvatskih svetkovina, iz Stožera nisu objasnili. No danas će raditi samo kiosci, pekarnice i benzinske postaje. Rade i kafići jer za njih nikada nije donesena odluka o zabrani rada nedjeljom i praznicima.

Zbog zabrane rada trgovinama neki će šoping centri ostati potpuno zatvoreni, poput City Centera One. U drugima će raditi kafići i drugi sadržaji koji ne spadaju u trgovine.

Trgovine, dakle, danas ne smiju otvoriti svoja vrata, no kako će raditi sutra, u prvu nedjelju koja nije više dekretom neradna?

Koje trgovine ne rade u nedjelju

U nedjelju neće raditi tri trgovačka lanca. 

Riječ je o Kauflandu, Pevexu i KTC-u. Neće raditi ni IKEA.

"Iako je donesena odluku o otvaranju trgovina nedjeljom već ovog vikenda, trgovački lanac Kaufland odlučio je još ove nedjelje ostati zatvoren kako bi zaposlenicima dao priliku da se priviknu na novu situaciju", stoji u priopćenju Kauflanda.

Sličnu su poruku poslali iz Pevexa. 

"Prema odluci Stožera civilne zaštite za sprječavanje širenja zaraze praznici u Republici Hrvatskoj su još uvijek neradni tako da povodom Dana državnosti, 30. svibnja 2020. godine (u subotu), prvi hrvatski trgovački lanac Pevex neće raditi. Iako je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske ukinuo mjeru neradne nedjelje Uprava Pevexa je odlučila da njezini trgovački centri neće raditi niti idućeg dana 31. svibnja 2020. godine (u nedjelju)", poručili su iz Pevexa. 

KTC ne radi nedjeljama, praznicima i blagdanima od siječnja ove godine, tako da neće raditi ni ove subote i nedjelje.

Na stranicama IKEA-e stoji da ne rade nedjeljom, a podrobnijih informacija nema.

Koje trgovine rade u nedjelju

U nedjelju će vrata otvoriti Lidl.

"Sukladno odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite, sve naše trgovine ponovno su otvorene nedjeljom i radit će prema uobičajenom radnom vremenu. Svakoga dana između 13:30 i 14:30 sati sve će naše trgovine biti zatvorene kako ne bi došlo do preklapanja radnika iz dvije smjene te kako bi se trgovina još jednom temeljito dezinficirala. Također, Lidl trgovine neće raditi blagdanom i praznikom", naveli su na svojim stranicama iz Lidla. 

Popularni Članci