BROJNE POZNATE FACE PJEVALE SU ZA TODORIĆA: 'Željko Joksimović mu se družio sa sinom i ljetovao u vili u Dubrovniku'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Nikša Grljević
"Dao bih sto Amerika, sve na svijetu ja bih dao, tek da sjednem na verandu, pa uz karte i bevandu brojim valove", refren je omiljene pjesme Ivice Todorića, bivšeg predsjednika Uprave koncerna Agrokor, koju mu je njezin izvođač Jasmin Stavros pjevao čak triput na vjenčanjima njegove kćeri Ive i sina Ante u nekadašnjem zagrebačkom hotelu "Intercontinental" (nosio je i ime "Opera"), odavna već "Westinu".

Taktovi Stavrosova velikog hita razgalili bi Gazdinu dušu, njegovi su ga stihovi pogađali ravno u srce i vjerojatno je tako nekako i zamišljao sliku svojih umirovljeničkih dana. Možda je verandu mislio zamijeniti klupicom ponad morskog prilaza njegovu dojučerašnjem ljetnikovcu u Medveji, onom istom na kojemu je navodno donio odluku o kupnji "Mercatora", bezbrižno pijuckati bevandu i brojiti valove. No, umjesto opuštenih trenutaka na obali, Ivica Todorić trenutno je u bijegu pred hrvatskim vlastima... Adresa nepoznata, piše Slobodna Dalmacija

Neumorni zabavljač Jasmin Stavros znao je, kaže, za Todorićevu slabost prema pjesmi "Dao bih sto Amerika".

– Više puta sam je pjevao na svadbama njegove djece, kad se udavala kći Iva i kad se ženio njegov stariji sin Ante. Uvijek sam bio angažiran u ulozi glazbenog gosta večeri i uvijek je sve bilo na vrhunskom, iznimno profesionalnom nivou. I na obje sam svadbe, nakon što bih u sklopu redovnog programa otpjevao "Dao bih sto Amerika", na Ivičinu zamolbu još dva puta izveo tu pjesmu – prisjeća se Jasmin Stavros, ističući kako na svadbama Todorićeve djece nikada nije pjevao po željama niti ga je tko dovodio u takve situacije.

Napominje i kako nikada nije pjevao tuđe pjesme, uvijek je to bila isključivo hrvatska zabavna glazba. Što je kasnije bilo ne zna...

– Ivica bi uvijek fino zamolio, a ja bih mu rekao: "Ma pjevat ću koliko god puta." Još bih ponovio i "Kad se prijatelji rastaju", "Umoran"..., jer je Ivica volio i moje ostale pjesme. Sjećam se da sam, kad se ženio njegov Ante, bio na Zadarfestu s pjesmom "Boli" i čak sam trebao čekati proglašenje nagrada, jer je navodno i mene čekala jedna. No, kako sam ranije dogovorio nastup na Antinoj svadbi, otišao sam s festivala ne čekajući proglašenje dobitnika priznanja. Uskočio sam u avion, malu cessnu u kojoj je bilo svega i svačega, od pića do cateringa. Nisam okusio ništa – vrti Stavros slike u glavi.

Bila su to, kaže, gospodska vjenčanja, zapravo najbolje svadbe na kojima je pjevao, a nije da ih nije odradio poznatim facama. Pjevao je popularni Stavros i nogometašima – Robertu Prosinečkom, Dariju Šimiću..., no neka se nitko ne uvrijedi, premda su i njihove bile super organizirane, nitko ne može nadmašiti obitelj Todorić.

– Uvijek je sve bilo savršeno, ma tretman je bio maksimalan. Za deset. Osiguranje, prijevoz, hrana, piće, nikad se bend i ja nismo osjećali kao manje vrijedni, što je bilo posluženo gostima, bilo je i na našem stolu. Uvijek je postojao sinopsis, vrhunski razglas, rasvjeta...

– Na Ivičine su proslave najviše puta avionom letjeli članovi klape "Intrade". Znam da je u Kulmerove dvore odlazila i Nina Badrić, pokojni Vinko Coce bio je rado viđen gost na Smokvici – kaže nam umirovljeni splitski menadžer Ivica Bubalo, dok njegov kolega Zoran Škugor u sjećanju čuva puno više detalja.

– Ivica Todorić bio je vrlo galantan prema estradi, često je za svoje razne prigode angažirao hrvatske izvođače. Za vjenčanja isključivo hrvatske, ali znam da su u Kulmerove dvore odlazili i Miroslav Ilić i Željko Joksimović iz susjedne Srbije. Poštujem činjenicu što su izabrali njih dvojicu, samo je pitanje jesu li Ilić i Joksimović platili porez u Hrvatskoj na svoj honorar. Prodao je PR šminku i u Beogradu gurnuvši tamo sina Ivana u jet-set svijet čim su počele priče o njegovu neplaćanju. Kad je u Hrvatsku doveo Srbe, tim je potezom platio imidž u Beogradu. Željko Joksimović je najprije postao prijatelj njegova sina Ivana, a pjevač je kasnije sa suprugom Jovanom, koja je u međuvremenu postala Ivina prijateljica, odlazio na ljetovanje u Antinu vilu u Dubrovniku. Joksimović je ujedno postao i frend obitelji Čermak – govori Škugor, navodeći i jednu zanimljivost:


– Mali Ivan se družio i s Antom Ramljakom, koliko znam, bili su dobri.

Tko je još pjevao za Todorića, pročitajte OVDJE

Popularni Članci