test

Božinović najavio: Uvest ćemo nove mjere za Jadransku regiju

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grgo Jelavić / PIXSELL
U HRVATSKOJ posljednjih dana raste broj novozaraženih. Tako je danas zabilježen 191 novi slučaj zaraze, a preminula je jedna osoba. Testirano je 4205 uzoraka.

Ministar Božinović otkrio je na Novoj TV da se uvode nove mjere, koje će se odnositi na Jadransku regiju, na dio koji je narančast.

"Brojevi rastu i mi moramo nešto napraviti kako bismo spriječili barem da se neki događaji ne pretvore u superširitelje", rekao je. Mjere bi trebale stupiti na snagu u ponedjeljak, objasnio je.

''Svi oni skupovi iznad 50 do 1000 ljudi će se morati organizirati tako da za njihovu organizaciju odgovornost preuzmu lokalni stožeri zajedno sa županijskim stožerima'', objasnio je.

EU digitalna covid-potvrda bit će kriterij. ''Siguran sam da, ako se to bude poštivalo, možemo sigurno nastaviti s ljetom, ali pod kontrolom'', istaknuo je.

Diljem Jadrana ljeto je rezervirano za mnoge seoske fešte.

"Poanta je u tome da, gdje se održavaju te fešte, da se one prijave i onda da lokalni stožer zajedno sa županijskim donese odluku mogu li oni to kontrolirati i mogu li pustiti. Ako se ne usuglase, onda će Nacionalni stožer", rekao je Božinović.

Dodao je da je turizam jako važan i da su zasad brojke vrlo dobre, bolje od prošlogodišnjih.

Popularni Članci