Alemka Markotić otkrila kad se očekuje vrhunac epidemije

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Stanzl/PIXSELL
Hrvatska uspješno nastavlja borbu protiv epidemije: u 24 sata otkriveno je još 68 novoobljelih od koronavirusa pa je ukupan broj sada 1079. Epidemija je uzela i osmu žrtvu. Preminula je 86-ogodišnja pacijentica u KB Dubravi. Četvero je oboljelih više na respiratoru, a još četvero je ozdravilo, sada ih je 92.

Glavna žena Nacionalnog stožera i ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Fran Mihaljević, Alemka Markotić nada se da bi za tri tjedna epidemija mogla doseći vrhunac te da bi tada broj oboljelih mogao početi padati.

''Držimo se zahvaljujući stručnjacima, a u prvom redu građanima koji se većinom odgovorno ponašaju. Bitno je da se područja, u kojima se javljaju novi slučajevi, uspiju dobro organizirati, u što ja vjerujem, i da drže porast oboljelih u normali. Sad se virus proširio prema jugu. Jug je bio avanarda kroz stoljeća, i u kulturi i sportu pa smo sigurni da će biti i u obrani od virusa'', kazala je Markotić za RTL Danas.

''Ako se u sljedeća tri tjedna bude to držalo pod kontrolom očekujem da bi mogli dosegnuti taj plato i možda čak početi padati, ali to isto ovisi o virusu. Ja vjerujem da su se sve ove mjere dosad pokazale kao dobre i da to ide prema tom putu", dodala je.

Popularni Članci