ŽUPLJANIN RAZOČARAN U ZDRAVSTVO 'Neki doktori se ponašaju se kao da smo vreća smeća, ali problem je u Ministarstvu'

Autor: Vedran Salvia Autori fotografija: Pixabay.com
Teško sam bolestan dvije i pol godine, moram u Split na pregled, a nemam kako do Splita, govori za Dubrovački dnevnik jedan Župljanin (podaci poznati redakciji) koji je htio ostati anoniman. On je razočaran na zdravstveni sustav za kojega kaže "kako mu ne želi omogućiti medicinski prijevoz do Splita".

On se javio Dubrovačkom dnevniku da ispriča svoju priču.

- Imam polipe na sinusima, u Dubrovniku nemaju taj aparat koji ih uklanja. Ne mogu hodati niti raditi kako treba. Nezaposlen sam otkako sam obolio. Moram u Split na pregled i zahvat, a oni mi ne žele omogućiti prijevoz. Moja doktorica mi je rekla da sam sposoban sam poći do Splita, što nije istina. - kazao je 36-godišnji Župljanin.

- Ne mogu disati, cijela glava mi je začepljena, imam polipe u nosu. Na kraju će me prijatelj odvesti do Splita, ali ovakvo nešto nije način. - dodaje.

Iznio je i kako ne smatra da je dubrovačko zdravstvo krivo za njegov slučaj, naglasivši kako je problem u Ministarstvu zdravstva.

- Kako je moguće da u Dubrovniku ne postoji taj aparat? Zdravstvo je katastrofa! Neki doktori se ponašaju se kao da smo vreća smeća. I tu najviše krivim ministra Milana Kujundžića i ostale iz Zagreba. Isto kao što je mali Gabrijel umro se može dogoditi i meni ili ostalima koji su bolesni. - govori on.

- Evo, nedavno mi je majka bila slaba, zvao sam hitnu pomoć 15 puta prije nego je došla. Onaj tko nema vezu ili poznanstvo je pacijent nižeg reda. Ako platiš, onda će te maziti i paziti. - istaknuo je.

Zaključio je kako je želio ostati anoniman upravo zato što ne želi prozivati pojedinačne liječnike, ali kako je ipak imao potrebu reći ono što ga muči.

- Htio sam eto naglasiti u kojem je stanju naše zdravstvo. Moj život prolazi, ne mogu hodati, a ne žele mi pomoći. Očito, kad ste mala riba ne želi vam se pomoći. - zaključio je ovaj 36-godišnjak iz Župe dubrovačke.

Popularni Članci