Zavirite u elitnu vilu s najljepšim pogledom na Dubrovnik koju su posjećivali bogati i slavni

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Kaliterna arhitektura
Vila imenovana po svojoj dugogodišnjoj vlasnici, poznatoj dubrovačkoj ljepotici, locirana je u najelitnijoj rezidencijalnoj zoni Dubrovnika, na Pločama, od kuda se pruža nezaboravan pogled na staru gradsku jezgru, otok Lokrum i plažu Banje...

Povijest kuće seže sve do 17. stoljeća, od kada postoje prvi tragovi postojanja, a sve od 1708.godine u vlasništvu je iste obitelji. Poznate su vrtne zabave, kada su kuću posjećivali i slavni suvremenici onog doba. Kaliterna arhitektura novim projektom uređenja želi vratiti stari sjaj, a jednako tako održati povezanost s poviješću kuće, pa će se tako restaurirati sav stari namještaj, a u dugačkim hodnicima će biti prezentirane uspomene na minula vremena; od starih fotografija, do porculanskih servisa i srebrnog pribora za jelo, donosi internetski portal Buro247.hr.

Eklekticističkim uređenjem se željelo prikazati razna razdoblja u umjetnosti kroz koje je kuća prolazila kroz stoljeća, pa se tako uz antikne komade namještaja smjelo isprepleću umjetnički pravci od art nouveaua do art decoa, bidermajer i retro uzorci 50-tih, a opet pazeći da ništa ne dominira previše i preuzme primat.

Novim rasporedom troetažna kuća dobiva pet soba, od kojih su čak tri master sa svojim garderobama i prostranim kupaonicama te dvije standardne sobe s kupaonicama. Dnevna soba je povezana s blagovaonicom u jedan prostor, dok je kuhinja odvojena u zasebnu prostoriju. Iz dnevne sobe izlazimo na loggiu i terasu, a kuhinja je povezana s vrtom. On je pak bogat stablima agruma, a kaskadno se spušta od ljetne kuhinje prema terasi s bazenom s koje se pruža najljepši pogled na Dubrovnik.

Unutrašnjost vile pogledajte ovdje.

Popularni Članci